Openbaar vervoer, Regiotaxi en Flexbus

Vanuit de gemeente De Marne zijn er verschillende openbaarvervoer-verbindingen (OV) met de omliggende plaatsen en met de stad Groningen. Niet alle dorpen hebben een bushalte, maar met de Regiotaxi in combinatie met de bus zijn álle bestemmingen in de gemeente bereikbaar.

Openbaar vervoer

Informatie over openbaarvervoerlijnen en vertrektijden vindt u onder andere op www.9292.nl. Deze site bevat het doorklikmenu 'Reisadvies'. Dit zoekt voor u de ideale route. U hoeft alleen uw vertrekadres en uw aankomstadres in te vullen met het gewenste tijdstip.

Regiotaxi

Regiotaxi Noord-Groningen is een aanvulling op het reguliere openbaar vervoer in de gemeenten Appingedam, Bedum, Delfzijl, De Marne, Eemsmond, Loppersum, Ten Boer en Winsum. Regiotaxi is voor iedereen beschikbaar. Regiotaxi is voor iedereen beschikbaar en kent twee klantgroepen: OV-reizigers en Wmo-pashouders. De informatie op hun website richt zich alleen op Wmo-pashouders. Zij reizen met de regiotaxi tegen een goedkoop tarief en afwijkende spelregels. Als u wilt weten of u recht heeft op een Wmo-vervoerpas kunt u contact opnemen met het zorgloket van de gemeente. Meer informatie over de reismogelijkheden voor OV-reizigers binnen regiotaxi is te vinden op de website van het OV-bureau Groningen Drenthe.

Meer informatie vindt u op www.regiotaxinoordgroningen.nl.

Flexbus

Stichting Flexbus de Marne is een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor het vervoer van mensen in de achterliggende dorpen van gemeente De Marne waar geen of weinig openbaar vervoer is. Om de inwoners onze gemeente toch te kunnen bedienen is in samenwerking met gemeente De Marne, het OV-bureau Groningen Drenthe en Arriva het Flexbus-project opgezet. Met Flexbus De Marne reist u gemakkelijk en voordelig van uw dorp naar de voorzieningen in Leens en Zoutkamp en weer terug. In Wehe-den Hoorn kunt u ook overstappen op lijn 65 naar Groningen.

Kijk voor meer informatie en de volledige dienstregeling op www.flexbusdemarne.nl

Datum laatste wijziging: 14 januari 2015.

Terug naar boven