Burgernet in De Marne

Met ingang van 12 februari 2012 start Burgernet in de gemeente De Marne. In de week van 6 februari 2012 ontvangen inwoners een brief met het verzoek om zich aan te melden voor deelname aan Burgernet.

Wat is Burgernet?

Burgernet is een telefonisch netwerk van inwoners en medewerkers van bedrijven uit de gemeente. Hoe meer ogen en oren we gebruiken bij de opsporing van een vermist persoon of verdachte, hoe groter de kans dat we deze samen opsporen. Bent u inwoner van de gemeente De Marne of werkt u in onze gemeente? dan kunt u ook meewerken aan Burgernet.

Als de politie een melding krijgt van bijvoorbeeld een inbraak, overval of een vermist persoon, wordt een Burgernetactie opgestart. Doet u mee aan Burgernet dan krijgt u een ingesproken bericht of SMS op uw (mobiele) telefoon met de vraag om uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon of voertuig. Gewoon vanuit uw eigen woning, op straat of vanaf uw werkplek. Zo kunt u direct helpen bij het opsporen van bijvoorbeeld een vermist kind, een voertuig of een dader. Na afloop horen alle ingeschakelde Burgernetdeelnemers hoe de actie is afgelopen.

Gebeld worden door, en terugbellen naar 0800-0011

Burgernet belt met een zichtbaar telefoonnummer 0800-0011. U moet wel eerst het nummer van Burgernet opslaan in uw telefoon, onder de naam Burgernet. Het telefoonnummer van de Burgernetoproep is hetzelfde als het telefoonnummer waar u naar terug kunt bellen met informatie over de actie.

Hoe meldt u zich aan?

Bent u 16 jaar of ouder? En wilt u ook een actieve rol spelen in de veiligheid van uw woon- en leefomgeving? Dan kunt u zich nu al aanmelden via www.burgernet.nl. Op deze site vindt u ook meer informatie en een filmpje over Burgernet. Hoe meer mensen meedoen aan Burgernet, hoe veiliger onze gemeente wordt!

Als u niet in de gemeente De Marne woont, maar wel werkt, kunt u het adres van uw werkgever gebruiken om burgernetoproepen van de gemeente De Marne te ontvangen. Uiteraard kunt u zich daarnaast ook in de eigen woongemeente aanmelden als uw gemeente al meedoet met Burgernet.

Voor alle organisaties en bedrijven die werken met een telefooncentrale geldt het advies dat medewerkers zich het beste met een mobiel telefoonnummer kunnen aanmelden. Dit omdat indien de vaste telefoon niet wordt opgenomen en het gesprek doorgaat naar de telefonist(e) deze dan alle burgernetoproepen binnenkrijgt.

Dove en slechthorende burgers kunnen zich ook aanmelden voor Burgernet. Zij worden alleen benaderd indien een actie per SMS wordt uitgezet. Informatie kunnen ze vervolgens doorgeven via de doventelefoon. Indien de deelnemers op de aanmeldkaart of in een mail kenbaar maken dat zij doof of slechthorend zijn, zorgt Relatiebeheer Burgernet voor aanvullende informatie.

Meer informatie

Hebt u vragen over Burgernet? Dan kunt u contact opnemen met:

Relatiebeheer Burgernet regio Groningen
tel. 06-15837223
e-mail regiogroningen@burgernet.nl

Burgernet op Twitter: http://twitter.com/burgernet_grn

Datum laatste wijziging: 19 mei 2016.

Terug naar boven