Onderwijs in De Marne

Op deze pagina leest u meer over het onderwijsaanbod in onze gemeente. U vindt hier welke schoolbesturen actief zijn in onze gemeente, evenals directe links naar de scholen. Ook leest u hier meer informatie over onderwijs in het algemeen, zoals het handhaven van onderwijskwaliteit.

Basisonderwijs

In gemeente De Marne zijn tien basisscholen. Dit zijn zowel openbare als bijzondere scholen. De basisscholen zijn gevestigd in Leens, Ulrum, Zoutkamp, Kloosterburen, Eenrum, Pieterburen en Wehe-den Hoorn.

In onze gemeente wordt het onderwijs verzorgd door vier schoolbesturen: 


Overzicht basisscholen

Informatie van de specifieke scholen in onze gemeente vindt u op de onderstaande links.

 
Voortgezet onderwijs

In Wehe-den Hoorn staat een vmbo-dependance van het Hogeland College (HHC). Het HHC valt onder Schoolbestuur L&E. Informatie over deze school vindt u hier: Hogeland College, vestiging Wehe-den Hoorn,

Kwaliteit van onderwijs

Het rijk heeft verschillende websites waar u meer informatie vindt over hoe het onderwijs is geregeld. Zo leest u op www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/basisonderwijs welke soorten basisscholen er zijn. Hier vindt u tevens meer informatie over vormen van speciaal onderwijs. Bent u zich aan het oriënteren voor een school voor uw kind? Op de website van de onderwijsinspectie leest u meer over de kwaliteit van scholen in onze gemeente.

Vragen?

Heeft u vragen over een onderwerp dat met onderwijs te maken heeft? Dan kunt u terecht bij oudersonderwijs.nl, de vraagbaak voor ouders van kinderen op het basis- en voortgezet onderwijs.

Datum laatste wijziging: 10 augustus 2017.

Terug naar boven