De dorpen van De Marne

De gemeente De Marne bestaat uit 21 dorpen en buurtschappen in het noordwesten van de provincie Groningen. De gemeente heeft ongeveer 11.000 inwoners en het grondgebied beslaat ongeveer 24.000 hectare. Ook valt het oefendorp Marnehuizen onder onze gemeente, een dorp zonder inwoners. Dit is het grootste oefendorp van Europa.

Als u de dorpsnaam in het overzicht aan de rechterkant van deze pagina aanklikt komt u op een pagina met de geschiedenis en bezienswaardigheden van dat dorp alsmede adresinformatie van de dorps- en eventuele buurtvereniging(en).

Ook vindt u hier een lijst met alle officiële straatnamen in de gemeente.

Statistische informatie over onze gemeente en de dorpen vindt u aan de rechterkant van de pagina Beleidsnotities en statistieken.

Nieuwe dorpenwebsite

Op 22 juni 2016 is de nieuwe multimedia website MarneCultuur.nl gelanceerd. Sinds 2010 heeft de website zich een vertrouwde plek verworven in de regio. MarneCultuur, een initiatief van Stichting Hogeland in beeld, heeft een complete transformatie ondergaan: Gemeente De Marne komt letterlijk in Beeld. Nieuw op de website is een plek waar open data (feiten & cijfers) te vinden zijn over alle dorpen in De Marne. De gemeentesite dorpen.demarne.nl is geïntegreerd in de website van MarneCultuur en derhalve opgeheven.

Website: www.MarneCultuur.nl.

plattegrond grondgebied De Marne

Datum laatste wijziging: 27 juni 2016.

Terug naar boven