Wonen & Leven

De Marne is een plattelandsgemeente aan de Waddenzee, met veel natuur, ruimte, rust en schone lucht. Dat is prettig voor toeristen, maar vooral voor de inwoners. Karakteristiek is het open wierdenlandschap waarin de dorpen in een rij zijn gesitueerd op kwelderwallen langs de oude kustlijn. In De Marne vindt u geen hoogbouwflats, files, of industriële vervuiling. Wél vriendelijke huizen met tuinen in gezellige dorpen. En de natuur is altijd onder handbereik.

Voorzieningen

Alle noodzakelijke basisvoorzieningen zijn in de gemeente De Marne te vinden. Bijvoorbeeld op het gebied van onderwijs, openbaar vervoer, winkels, banken, zorg, bibliotheek, etc. En de grootstedelijke mogelijkheden van de stad Groningen liggen op een half uurtje rijden.

Sfeer

De dorpen zijn echte gemeenschappen met een sterk verenigingsleven. Men is er niet anoniem, maar kent elkaar en kan een beroep doen op elkaar als dat nodig is. In de loop der jaren zijn er ook veel bewoners van buiten de regio in de verschillende dorpen komen wonen en werken. Deze ‘import’ heeft nieuwe impulsen meegebracht en een eigen plaats in de gemeenschap verworven.

Woonruimte

Zowel in de koop- als in de huursector is een gevarieerd woningaanbod voorhanden. Huurwoningen zijn veelal beschikbaar zonder jarenlange wachtlijsten. Het prijsniveau van koopwoningen is heel aantrekkelijk. Voor de prijs van een appartement in de Randstad koopt u in De Marne een twee-onder-één-kapwoning met een tuin.

Datum laatste wijziging: 03 oktober 2011.

Terug naar boven