Fietsknooppuntennetwerk Groningen

Sinds eind april 2012 is de provincie Groningen aangesloten op het landelijke fietsknooppuntennetwerk. Het netwerk, een aanvulling op de bewegwijzerde ANWB-fietsroutes, bestaat uit verschillende fietsroutes die via knooppunten (meestal kruisingen van wegen of fietspaden) met elkaar verbonden zijn. Het sluit aan op dat van Friesland, Drenthe en het Duitse grensgebied.

Bordjes

In het fietsknooppuntennetwerk rijden fietsers een route door de bordjes te volgen van het ene genummerde knooppunt (meestal kruisingen van wegen) naar het andere genummerde knooppunt. Op elk knooppunt staat een informatiepaneel met een overzichtskaart. Fietsers bepalen zelf op welk knooppunt hun fietstocht begint en stippelen op internet, via de speciale digitale routeplanner, of via een gekochte kaart van het fietsknooppuntennetwerk een route uit. Met een lijstje met de juiste volgorde van de nummers van de knooppunten op zak kunnen de fietsers op pad.

QR-codes

Bijzonder aan het Groningse netwerk is dat de ruim 500 knooppuntpanelen in de provincie zijn voorzien van QR-codes. Door deze codes met een smartphone te scannen kunnen fietsers extra informatie over de omgeving en bezienswaardigheden onderweg opvragen. Hiermee heeft de provincie Groningen de primeur.

fietsknooppunt-bordje 1

 Datum laatste wijziging: 20 april 2012

 

Terug naar boven