Wandelen en fietsen in De Marne

De gemeente De Marne biedt u vele mogelijkheden om heerlijk te wandelen en te fietsen. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het Lauwersmeergebied. De Marne kent een uitgebreid netwerk van fietspaden (bijvoorbeeld de LF10: de Waddenzeeroute, en de LF14a: de Saksenroute) en gemarkeerde wandelpaden (bijvoorbeeld het LAW 5-5: het Wad- en Wierdenpad). Zij voeren u door pittoreske dorpjes, langs kronkelende maren en door prachtig natuurschoon.

fietsers Lauwersoog

Fietsknooppuntennetwerk Groningen

Sinds mei 2012 is de provincie Groningen aangesloten op het landelijke fietsknooppuntennetwerk. Het netwerk, een aanvulling op de bewegwijzerde ANWB-fietsroutes, bestaat uit verschillende fietsroutes die via knooppunten (meestal kruisingen van wegen of fietspaden) met elkaar verbonden zijn.

Het Pieterpad

Het Pieterpad is een beroemde langeafstandswandelroute van Noord-naar Zuid-Nederland (het LAW 9-1, traject I). Langs de route zijn vele eetgelegenheden en overnachtingsmogelijkheden die in verschillende gidsjes beschreven staan. De route voert van Pieterburen in de gemeente De Marne naar de Sint Pietersberg in Zuid-Limburg.

bankje Pieterpad

Waddenwandelen

Waddenwandelen is een nieuw wandelnetwerk langs de Waddenkust van Groningen, Friesland en de Kop van Noord-Holland en op de Waddeneilanden. Met het bekende knooppuntensysteem worden de prachtige cultuurlandschappen langs de randen van werelderfgoed Waddenzee ontsloten.

Wandel- en fietsroutes

Op de vervolgpagina vindt u een aantal downloadbare wandel- en fietsroutes, o.a. van Landschapsbeheer Groningen.

Heeft u zelf nog leuke fiets- of wandelroutes die (gedeeltelijk) over het grondgebied van De Marne gaan, en wilt u die aan een breder publiek beschikbaar stellen? Laat het ons even weten via het reactieformulier. Dit moeten natuurlijk wel routes zijn die over openbaar toegankelijke wegen te wandelen of te fietsen zijn.

VVV

Voor gedetailleerde kaarten van de regio en voor nadere informatie kunt u terecht bij Marketing Groningen.

Datum laatste wijziging: 19 juli 2016.

Terug naar boven