Vrije tijd & Recreatie

De Marne is een paradijs voor toeristen die op zoek zijn naar rust, ruimte, schone lucht en natuur. Overdag is hier de stilte nog te horen, ’s nachts is de sterrenhemel te zien.

Hier vindt u geen luidruchtig massatoerisme, maar kunt u in alle rust heerlijk wandelen, fietsen, varen, e.d. Weidse vergezichten worden afgewisseld door schilderachtige dorpjes. Wat kan het leven toch simpel zijn, met de zon in het gezicht en een frisse wind door de haren.

banner werelderfgoed waddenzee

"Maren"

De Marne heeft een uitgestrekt netwerk van wandelpaden, fietspaden en vaar- en kanoroutes. Opvallend zijn de zogeheten "maren": smalle waterwegen die door het landschap kronkelen. Ze zijn prima geschikt voor de recreatievaart en om te kanoën. De vele gemarkeerde wandel-, fiets-, kano-, vaar- en autoroutes verbinden de verschillende dorpen met elkaar.

kanoers in maren

Overnachtingsmogelijkheden

De Marne heeft een breed aanbod aan campings, hotels, pensions, groepsaccommodaties, vakantiehuisjes, trekkershutten etc. Van eenvoudig en goedkoop tot groot en luxueus.

fietsers bij dijk

Bezienswaardigheden

Naast de landelijk bekende hoogtepunten zoals het zeehondencentrum in Pieterburen, het wadloopcentrum en het Lauwersmeergebied kunt u in De Marne ook verschillende onverwachte bezienswaardigheden ontdekken. Bijvoorbeeld de borg Verhildersum in Leens, Abrahams Mosterdmuseum in Eenrum, en de vele kerken, torens, monumentale boerderijen en beschermde dorpsgezichten.

strand Lauwersmeer

Datum laatste wijziging: 01 juli 2016.

Terug naar boven