Plattegrond en routeplanners

De gemeente De Marne ligt in het noordwesten van de provincie Groningen en is onder meer bereikbaar via Friesland en de stad Groningen. Ook vertrekt de boot naar Schiermonnikoog vanuit onze gemeente. De voornaamste verbindingsweg door onze gemeente is de N361.

Plattegrond

Aan de rechterkant van deze pagina kunt u een pdf-bestand downloaden met de informatie van deze pagina. Ook kunt u een plattegrondje aanvragen van (de dorpen op) het grondgebied van De Marne.

Bereikbaarheid met auto

 
Vanuit Assen/Groningen

Volg de A28 richting Groningen. Neem daarna de westelijke ringweg om Groningen en volg de borden Winsum/Lauwersoog. U komt na Winsum langs Mensingeweer en Wehe-den Hoorn. Neem niet de afslag Verhildersum (Leens), maar de eerstvolgende afslag. U rijdt dan Leens in en neemt direct de bocht naar links (R. Ritzemastraat) en volgt deze weg tot aan de parkeerplaats bij het gemeentehuis en winkelcentrum De Marren.

Als u een navigatiesysteem gebruikt en u komt vanaf de A28 adviseren wij u als tussenbestemming Groningen in te geven. De meest praktische route naar ons gemeentehuis is namelijk via de westelijke ringweg Groningen.

Vanuit Heerenveen

Volg de A7 richting Groningen. Neem de afslag 33 richting Grijpskerk (de N388). Sla linksaf naar de Groningerstraatweg (N355/N388).  Neem vervolgens de tweede afslag rechts, de N388 richting Zoutkamp. Vanaf Zoutkamp neemt u de N361 richting Winsum/Groningen. Na Zoutkamp komt u nog voorbij Ulrum. Neem bij Leens de allereerste afslag. U rijdt dan Leens in en neemt direct de bocht naar links (R. Ritzemastraat) en volgt deze weg tot aan de parkeerplaats bij het gemeentehuis en winkelcentrum De Marren.

Vanuit Leeuwarden

Volg de Groningerstraatweg (N355), daarna de N361 (Lauwersseewei) richting Zoutkamp/Winsum. Na Zoutkamp komt u nog langs Ulrum. Neem bij Leens de eerste afslag. U rijdt dan Leens in en neemt direct de bocht naar links (R. Ritzemastraat) en volgt deze weg tot aan de parkeerplaats bij het gemeentehuis en winkelcentrum De Marren.

U kunt uw route ook plannen met Google Maps.

Bereikbaarheid met bus en trein

Het gemeentehuis is goed bereikbaar met bus en trein. U kunt met de Arriva-trein naar Roodeschool. In Winsum moet u dan overstappen op een van de bussen van Qbuzz. De buslijnen 65, 68, 163 en 165 gaan via Leens.

 
Parkeren bij het gemeentehuis

Het gemeentehuis ligt direct naast het winkelcentrum De Marren. U kunt gratis parkeren op het parkeerterrein bij dit winkelcentrum.

Routeplanner 9292OV

Wanneer u op de onderstaande link klikt kunt u gebruik maken van de routeplanner van 9292ov.nl om naar ons gemeentehuis te komen. Deze routeplanner vergelijkt in Nederland OV en auto met elkaar, inclusief files, vertragingen en combinaties met P+R. Als adresgegevens van het gemeentehuis kunt u ingeven onze postcode en huisnummer: 9965 TD 2.

Routeplanner met verwachte vertraging

Op de website van de VerkeersInformatieDienst staat een reisplanner met daarin de meest betrouwbare verwachting voor de reistijd (via Actueel > Reistijdverwachting). De verwachte vertraging door files wordt meegenomen in het bepalen van de beste route. Bereken zo het beste tijdstip om te reizen of uw noodzakelijke vertrektijd.

Datum laatste wijziging: 26 september 2013.

Terug naar boven