Bekendmaking Voorontwerpbestemmingsplan Waddenkwartier – Werelderfgoedcentrum Waddenzee

De gemeente De Marne is bezig met een nieuw bestemmingsplan voor het Waddenkwartier in Lauwersoog. Het voorontwerp van dat plan is af en ligt nu voor iedereen ter inzage.
Het Waddenkwartier in de haven van Lauwersoog is een voormalige bedrijfslocatie waar nu 'Het Informatie Paviljoen' en een aantal tijdelijke recreatieve functies te vinden zijn. Op deze plek wordt het Werelderfgoedcentrum gerealiseerd; een bezoekerscentrum voor de Waddenzee en het Lauwersmeergebied, waar ook het Zeehondencentrum een plek krijgt. Daarnaast is er ruimte voor een hotel, horeca en andere toeristische functies. De kaders voor het nieuwe gebouw zijn geschetst in een structuurplan, dat ook de basis voor dit nieuwe bestemmingsplan vormt.

De plannen voor het realiseren van het Werelderfgoedcentrum passen niet in het huidige bestemmingsplan Lauwersoog e.o. uit 2013, daarom wordt dit nieuwe bestemmingsplan voorbereid.

Het bestemmingsplan inzien
Het voorontwerp van het nieuwe bestemmingsplan Waddenkwartier  ligt van 9 maart tot en met 19 april 2018 ter inzage. U kunt het bestemmingsplan inzien op het gemeentehuis, R. Ritzemastraat 2 in Leens. Ook kunt u het bestemmingsplan op internet bekijken. U kunt daarvoor naar www.demarne.nl>Wonen&Leven>Ruimtelijke plannen.  Ook kunt u het bestemmingsplan bekijken via  http://bit.ly/2FkiWTC.  Zolang het bestemmingsplan ter inzage ligt, kan iedereen er een reactie op geven. Wilt u reageren? Stuur dan een brief naar burgemeester en wethouders van De Marne, postbus 11, 9965 ZG Leens.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de mevrouw N. Scheeper, tel. 0595-421140

 

 • Soort bekendmaking:bestemmingsplan
 • Publicatiedatum:8 maart 2018
 • Geldig voor:
   

  Object aangeduid door:

   
  • Haven 9976 Lauwersoog
   
   
Kaart met een markering op Haven 9976 Lauwersoog Nederland
Terug naar boven