Bekendmaking Ontwerp-projectomgevingsvergunning nieuwbouw Prinses Beatrixstraat Leens

Burgemeester en wethouders van De Marne zijn van plan een vergunning te verlenen voor de bouw van twaalf woningen aan de Prinses Beatrixstraat in Leens. Woningstichting Wierden en Borgen wil zes blokken van twee twee-onder-een-kapwoningen bouwen waar eind 2015 veertien rijtjeshuizen zijn gesloopt. De beide buitenste blokken (bij de aansluitingen met de Burgemeester E.P. van Iperensingel en de Prins Bernhardstraat) zijn vergelijkbaar met de nieuwbouw aan de Burgemeester E.P. van Iperensingel. Daartussen komen vier maal twee levensloopbestendige woningen van één bouwlaag. Deze komen verder van de weg af te staan dan de gesloopte huizen.

Omdat het bouwplan niet past binnen de beheersverordening Grote Kernen is er een projectomgevingsvergunning voor nodig. Waarom burgemeester en wethouders vinden dat het bouwplan door kan gaan staat in de zogeheten ruimtelijke onderbouwing.

U kunt een zienswijze indienen op de ontwerp-projectomgevingsvergunning. Dat kan van 19 januari tot en met 1 maart 2018. De ontwerp-projectomgevingsvergunning ligt dan ter inzage in het gemeentehuis van De Marne, R. Ritzemastraat 2 in Leens. Hij is ook te vinden via http://bit.ly/2Dg9HqJ en op www.demarne.nl (Wonen en Leven/Ruimtelijke Plannen).

 • Soort bekendmaking:omgevingsvergunning
 • Publicatiedatum:18 januari 2018
 • Geldig voor:
   

  Object aangeduid door:

   
  • Prinses Beatrixstraat 9965 Leens
   
   
Kaart met een markering op Prinses Beatrixstraat 9965 Leens Nederland
Terug naar boven