Bekendmaking Nederlandse Clubkampioenschappen wielrennen 29 september 2012

De Noordelijke Wielervereniging Groningen/Bikeforair (NWVG/Bike4AIR) organiseert op zaterdag 29 september het Nederlands Clubkampioenschap tijdrijden in het Lauwersmeergebied. Dit is een wielerwedstrijd voor clubteams van maximaal 6 personen. Totaal zullen hieraan ongeveer 700 renners uit heel Nederland deelnemen. De start en finish is de Willem Lodewijk van Nassau-kazerne.

Onderstaand vindt u een overzicht van de twee routes.

-Van 11.30 tot 13.45 uur rijden de junioren en dames hun 30 km.  Zij vertrekken om de minuut vanaf de kazerne en gaan via Lauwersoog naar Hornhuizen. Slaan hier rechtsaf richting Ulrum en steken de Provincialeweg (N361) over en voor Zoutkamp via de Strandweg weer naar de kazerne.

-Om 13.45 uur starten 5 jeugdploegen. Zij rijden ongeveer 10 km. Vanuit de kazerne rijden zij op het fietspad langs de N361. Dan gaan zij door Vierhuizen om via de N388 en de Strandweg terug te keren naar de kazerne.

-Van 14.00 tot 17.00 uur rijden de amateurs en profs hun 42 km. Zij vertrekken met tussenpozen van 1,5 minuut vanaf de kazerne en gaan via Lauwersoog naar Hornhuizen. Hier slaan ze linksaf richting Kleine Huisjes, om vervolgens via Molenrij naar Wehe-den Hoorn te rijden. De renners vervolgen hun route via de Provincialeweg (N361) tot de afslag Hornhuizen. Vervolgens rijden ze parallel aan de N361 en steken daarna deze weg over om via de N388 voor Zoutkamp de Marnewaard in te gaan terug naar de kazerne.

Tijdelijke verkeersmaatregelen
Voor deze Nederlandse kampioenschappen zijn de volgende verkeersmaatregelen genomen:

 • De Strandweg (Zoutkamp- Lauwersoog) is afgesloten voor het verkeer
 • De Kustweg (Lauwersoog- Westpolder) is afgesloten voor het verkeer
 • In Molenrij geldt op de H. van Cappenbergweg een parkeerverbod aan de noordzijde van de weg
 • De Provincialeweg (N361) is afgesloten voor het verkeer na Wehe-den Hoorn ter hoogte van de afslag Verhildersum tot de afslag Hornhuizen. Het verkeer wordt door Leens geleid tot de afslag naar Hornhuizen. Vanaf hier kunt u weer gebruik maken van de N361 
 • Voor het verkeer vanaf Lauwersoog is de N361 normaal te gebruiken.

Wij verzoeken u op de zaterdag 29 september tussen 10.00 – 18.00 uur niet te parkeren op de wegen van de route. Op de kruisingen staan verkeersregelaars  die deze wedstrijd begeleiden.

De N388 (weg van Zoutkamp tot de afslag provinciale weg Winsum/Lauwersoog N361 is normaal beschikbaar voor het verkeer.Hier kan echter enige vertraging ontstaan doordat ook de renners deze weg gebruiken.
Mede namens de NWVG/Bike4AIR danken we u alvast voor uw medewerking.
Voor meer  informatie zie de website: www.nckwielrennen.nl. Ook kunt u bellen met Rikus Sunderman, telefoon: 06-2237 7479.

 • Soort bekendmaking:verkeersbesluit
 • Publicatiedatum:20 september 2012
 • Geldig voor:
   

  Object aangeduid door:

   
  • Gemeente: De Marne
   
   
Kaart met een markering op Gemeente De Marne
Terug naar boven