Bekendmaking Herinnering wijziging kilometerbudget Wmo Regiotaxivervoer per 1 januari 2013

In juli 2011 heeft u van het Zorgloket van de gemeente De Marne een brief ontvangen met wijzigingen over regiotaxivervoer vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Wij willen u er nogmaals op attenderen dat met ingang van 1 januari 2013, het maximaal te reizen kilometers per kalenderjaar tegen gereduceerd tarief, verlaagd wordt naar 2.500 kilometer.

Voor iedereen die na 1 augustus 2011 een indicatie heeft gekregen voor Wmo Regiotaxivervoer, is het maximale kilometerbudget van 2.500 kilometer al van toepassing. Per 1 januari 2013 geldt dit voor iedereen, uitgezonderd voor de mensen met een tijdelijke indicatie voor Wmo Regiotaxivervoer. Hiervoor is een aangepast kilometerbudget met een tijdelijke duur van toepassing.  

Reizen met de Regiotaxi

U kunt met de Regiotaxi reizen tegen gereduceerd tarief met een maximale afstand van 25 kilometer. Ook kunt u tegen gereduceerd tarief reizen naar bestemmingen in de stad Groningen en Haren Gn. Als u per jaar meer dan 2.500 kilometer reist dan betaalt u het normale tarief voor openbaar vervoer.Voor afstanden verder dan 25 kilometer kunt u een beroep doen op Valys. Aanvraagformulieren voor Valys zijn verkrijgbaar bij het Zorgloket.

Informatie

Heeft u vragen dan kunt u contact opnemen met het Zorgloket geopend op werkdagen van 9.00-12.00 uur en bereikbaar op telefoonnummer: (0595) 421 000.

 • Soort bekendmaking:mededelingen
 • Publicatiedatum:22 november 2012
 • Geldig voor:
   

  Object aangeduid door:

   
  • Gemeente: De Marne
   
   
Kaart met een markering op Gemeente De Marne
Terug naar boven