Nieuwsbericht Wethouder Van Gelder van De Marne kandidaat wethouder in Leeuwarden

Gepubliceerd op: 09 januari 2018

Vanmiddag om 15.00 uur vindt er in Leeuwarden een persconferentie plaats waarin bekend wordt gemaakt dat Wethouder Herwil van Gelder kandidaat wethouder is voor PAL GroenLinks in Leeuwarden. Gemeente Leeuwarden is met ingang van 1 januari 2018 heringedeeld met een aantal omliggende gemeenten en daarom zal er een nieuw college moeten aantreden.

foto Herwil van Gelder
Op 17 januari zal de installatie van het nieuwe college in Leeuwarden plaatsvinden. Pas op dat moment zal de benoeming van Van Gelder definitief zijn en zal hij zijn wethouderschap van De Marne verruilen voor de gemeente Leeuwarden. In 2006 is Van Gelder gestart als raadslid en sinds 2010 wethouder in De Marne. "Wethouder worden voor PAL GroenLinks in Leeuwarden is een prachtige kans die ik niet kan laten liggen. Tegelijkertijd kijk ik terug op een mooie en bijzondere periode in De Marne. Ik ben trots op wat we als college en samen met de raad hebben bereikt voor de inwoners en het gebied".

Vanaf januari 2019 zal gemeente De Marne samen met gemeente Winsum, Eemsmond en Bedum opgaan in de nieuwe gemeente Het Hogeland.

Terug naar boven