Nieuwsbericht Uitreiking Koninklijke Onderscheidingen gemeente De Marne 26 april 2017

Gepubliceerd op: 26 april 2017


Op woensdagochtend 26 april zijn in de gemeente De Marne door burgemeester Koos Wiersma twee Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt. Mevrouw A.Y. Broekhuizen uit Zuurdijk en de heer B. de Boer uit Zoutkamp zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Beiden hebben zich voor de samenleving bijzonder verdienstelijk gemaakt en hebben op een bijzondere manier inhoud gegeven aan hun activiteiten. Uit de samenleving, vanuit hun directe omgeving, is hier veel waardering en erkenning voor.

De heer De Boer

De heer De Boer is een zeer actieve vrijwilliger bij de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij.
In 1990 is hij begonnen als opstapper bij het reddingstation Egmond aan Zee en na zijn verhuizing naar Zoutkamp is hij toegetreden tot de bemanning van het reddingstation Lauwersoog.
Vanaf 1990 t/m juli 2016 heeft hij als vrijwilliger bij de KNRM verschillende functies bekleed, waarvan plm. 10 jaar als schipper en 7 jaar als plaatsvervangend schipper.
1990 – 1997 opstapper reddingstation Egmond aan Zee
1997 – 1999 opstapper reddingstation Lauwersoog
1999 – 2003 plaatsvervangend schipper reddingstation Lauwersoog
2003 – 2013 schipper reddingstation Lauwersoog
2013 – juli 2016: plaatsvervangend schipper reddingstation Lauwersoog
heden: helper aan de wal bij het KNRM station Lauwersoog

KO Bert de Boer 26 april 2017

Als schipper gaf hij leiding aan de bemanning aan boord en was hij ook verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van het reddingstation.

De heer Bert de Boer heeft door zijn kennis en ervaring op een uitstekende manier een bijdrage geleverd aan de KNRM Lauwersoog.

Mevrouw Broekhuizen

Mevrouw Annette Broekhuizen zet zich al jaren met hart en ziel in voor het behoud en gebruik van het cultureel erfgoed in Noord-Groningen. Ze is actief als voortrekker in verschillende functies van de Stichting Oude Groninger Kerken te Groningen. Mevrouw Annette Broekhuizen beschikt over een groot netwerk en is zeer succesvol in het verwerven van financiële middelen.

1974 – heden: in 1974 werd de kerk van Zuurdijk overgedragen aan de Stichting Oude Groninger Kerken. Vanaf dat moment is mevrouw Broekhuizen een zeer gemotiveerde vrijwilligster van de kerk van Zuurdijk. Zij weet steeds plannen te ontwikkelen om de kerk en het historische kerkhof onder de aandacht te brengen.
Zij realiseerde o.a. de restauratie van de kerk, het orgel, het kerkhof en het lijkenhuisje op de begraafplaats, waar zij eveneens een gedenksteen Armhoes Joapke verwezenlijkte. Ook werd de Stichting Begraven op Sutherdicke opgericht. Op dit moment zijn er graven gerestaureerd, schoongemaakt en beletterd.
Verder organiseert zij activiteiten in en om de kerk, zoals lezingen, exposities en concerten.

1996-2009: Mevrouw Broekhuizen werkte als PR-medewerkster en bestuurslid voor de botanische tuin Domies Toen te Pieterburen. Zij verzorgde de public relations en organiseerde rondleidingen. Ook werkte zij mee aan het tot stand komen van het boekje over stinzenplanten "Borgbloumkes in en rond Domies Toen in Pieterburen".

2012 – heden: Mevrouw Broekhuizen is voorzitter van de Stichting Behoud Molen De David te Warffum. De stichting is opgericht om de houtzaagmolen te restaureren en een definitieve plek te geven op het terrein van Openluchtmuseum Het Hoogeland. Op creatieve wijze heeft zij middelen en manieren gevonden om draagvlak te krijgen en daarmee voldoende fondsen te interesseren voor het project.

KO Annette Broekhuizen 26 april 2017

Mevrouw Broekhuizen heeft een tomeloze inzet voor alles wat zij doet, lijkt onvermoeibaar en weet mensen in actie te brengen.

 

Terug naar boven