Nieuwsbericht Uitreiking Koninklijke onderscheidingen De Marne 24 april 2015

Gepubliceerd op: 24 april 2015

Op vrijdagmorgen 24 april zijn in de gemeente De Marne door burgemeester Koos Wiersma twee Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt. De heer H.J. van 't Land uit Leens en de heer J.J.B. Wegter uit Eenrum zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Beiden hebben zich voor de samenleving bijzonder verdienstelijk gemaakt en hebben op een bijzondere manier inhoud gegeven aan hun activiteiten. Uit de samenleving, vanuit hun directe omgeving is hier veel waardering en erkenning voor.

De heer Van 't Land

De heer Van 't Land was lid van de kascommissie van het Praedinius Gymnasium en bestuurslid van ponyclub Winnetou. Van 1993 tot 2004 was hij secretaris van de Compagnie tot Instandhouding van het Oude Gery. De Compagnie houdt zich bezig met de historie van het rijtuig in al zijn facetten, van postkoets tot staatskoetsen.

Vanaf 1992 is de heer Van 't Land penningmeester van Stichting 't Marnehoes in Wehe-den Hoorn. De culturele stichting organiseert muziek- en theatervoorstelling voor de gemeente De Marne en omliggende gemeenten. Het kerkgebouw is eigendom van de Stichting Oud Groninger Kerken. De heer Van 't Land heeft goede contacten met het bestuur van deze Stichting.

Naast het stichtingsbestuur zijn er vele vrijwilligers. De heer Van 't Land is een bindende factor in dit vrijwilligersteam. Alle voorkomende werkzaamheden vervult hij met verve. Met plezier neemt hij plaats achter de bar of ruimt de kerk op na een voorstelling. Humor is het ultieme wapen van de heer Van 't Land en gezelligheid is hem niet vreemd.

uitreiking KO 24-4-2015 aan de heer Van 't Land

De heer Wegter

De heer Wegter was medeoprichter en bestuurslid van voetbalvereniging C.S.V.H. te Hoogkerk, medeoprichter en leider van The Boys Brigade te Hoogkerk. Ook was hij betrokken bij de oprichting van Mannenkoor Halleluja te Hoogkerk. Als vrijwilliger hielp hij bij het onderhouden van de begraafplaats in Eenrum en was hij actief betrokken bij de hertenkamp in Eenrum.

In 1994 nam hij het initiatief om in de voormalige gemeente Eenrum een Historische Kring van de grond te krijgen. Hij richtte met enkele anderen een stichting op. De heer Wegter nam de rol van voorzitter op zich. Hij heeft deze functie tot 1 januari 2014 vervuld. Onder zijn leiding werd zorg gedragen voor het onderhoud van enkele objecten zoals de dorpspompen en de karakteristieke horizontale zonnewijzer.

Vanaf 2000 tot nu is hij vrijwilliger bij het Eenrumer Bos. Gedurende de zomermaanden maakt hij dagelijks een ronde door het bos van Eenrum en houdt hij toezicht op de koeien die daar grazen. Eveneens is hij contactpersoon naar de teamleider Beheer van de gemeente De Marne. De heer Wegter is een vrijwilliger met hart voor het dorp Eenrum en al zijn inwoners.

uitreiking KO 24-4-2015 aan de heer Wegter

Terug naar boven