Nieuwsbericht Uitreiking Koninklijke Onderscheidingen 2012

Gepubliceerd op: 26 april 2012

Op 27 april zijn in de gemeente De Marne twee Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt. DeĀ beide voorgedragen personen krijgen de volgende onderscheiding: Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Voor een dergelijke onderscheiding komen personen in aanmerking die zich voor de samenleving bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt. Het gaat hier om personen die op een bijzondere manier inhoud geven aan hun activiteiten en hier waardering en erkenning voor krijgen vanuit de samenleving.

De lintjes werden deze vrijdagmorgen door burgemeester Koos Wiersma uitgereikt aan:

De heer Edo Wezeman was vele jaren voorzitter van het bestuur van de Vereniging voor Volksvermaken. Deze vereniging organiseerde diverse activiteiten in het dorp o.a. met Pasen, Koninginnedag en 5 mei. Hij was in 1977 medeoprichter en voorzitter van de Stichting Dorpsbelangen Westernieland. Vanaf 1990 werd de Stichting een Vereniging. Als voorzitter steunde hij tal van initiatieven in het dorp. Zo werd de gracht bij een boerderij omgetoverd tot ijsbaan en hielp hij mee aan de realisatie van een fietscrossbaan. Onder zijn leiding dong Westernieland een aantal keren mee naar de titel een "Kern waar pit in zit". Ook was hij nauw betrokken bij de totstandkoming van een dorpsfilm over Westernieland.

Hij was en is nog steeds heel nauw betrokken bij het beheer van het dorpshuis. Als voorzitter (1980-1984) heeft hij samen met medebestuurders gezorgd voor een ontmoetingspunt in het dorp. Vanaf 2003 tot nu is decorandus alsĀ  vrijwilliger betrokken bij de biljartclub "Net Mis".

De heer Wezeman heeft ruim 60 bloeddonaties op zijn naam staan. Iedereen in het dorp kan altijd een beroep op hem doen. Altijd biedt hij een helpende hand.

KO 2012 - E.S. Wezeman en echtgenote
E.S. Wezeman en echtgenote

De heer Sikko van Dijk maakt vanaf 1975 deel uit van de Vereniging van Dorpsbelangen Vierhuizen. In 1985 werd hij voorzitter. Deze functie vervulde hij tot 21 oktober 2011.
Vierhuizen heeft tien keer meegedaan aan de wedstrijd van de Koninklijke Heidemij een "Kern waar pit in zit". Een groot aantal projecten zijn uitgevoerd onder leiding van de heer Van Dijk. Het doel van deze wedstrijden was om de leefbaarheid in het dorp te bevorderen. Alle tien projecten zijn gehonoreerd. Na de tiende keer werd de landelijke trofee ontvangen in Utrecht.

Door zijn optreden weet hij mensen te motiveren klussen te klaren. Zijn enthousiasme weet hij over te brengen op anderen.

Sikko van Dijk heeft 30 jaar meegedaan aan de jaarlijkse uitvoeringen van de toneelvereniging in Vierhuizen. Menig keer vertolkte hij de hoofdrol. Verder is de heer Van Dijk sinds 1984 drager bij begrafenissen in het dorp.

KO 2012 - S.J. van Dijk en echtgenote
S.J. van Dijk en echtgenote

Terug naar boven