Nieuwsbericht Uitreiking Koninklijke Onderscheiding mevrouw P. Kamerman

Gepubliceerd op: 11 januari 2016

Op zaterdagavond 9 januari is door burgemeester Koos Wiersma van de gemeente De Marne een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt.
Mevrouw P. (Paulina) Kamerman uit Eenrum is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Zij heeft zich voor de samenleving bijzonder verdienstelijk gemaakt en heeft op een bijzondere manier inhoud gegeven aan haar activiteiten. Uit de samenleving en vanuit haar directe omgeving is hier veel waardering en erkenning voor.
De uitreiking is op zaterdagavond 9 januari 2016  ter gelegenheid van haar afscheid als docent van de jeugdtheaterschool Wonderboom in Noord-Groningen.

Mevrouw Paulina Kamerman

Mevrouw Kamerman is van 2000 – 2015 vrijwilliger bij, oprichter en artistiek leider van, de jeugdtheaterschool Wonderboom in Noord-Groningen (140-180 leerlingen).
Gedreven door de overtuiging dat jeugdtheater onmisbaar is voor kinderen en jongeren en de leefbaarheid van Noord-Groningen, startte mevrouw Kamerman 15 jaar geleden enthousiast met een toneelclubje in het kerkje van Wehe-den Hoorn.
Dit is uitgegroeid tot dé jeugdtheaterschool in Noord-Groningen. Mevrouw Kamerman heeft als artistiek leider Wonderboom opgericht en laten groeien tot een volwaardige jeugdtheaterschool in Noord-Groningen, waar jaarlijks zo'n 140 kinderen en jongeren zich cultureel ontplooien en enthousiast worden voor theater.
Door haar tomeloze inzet is de regio Noord-Groningen cultureel rijker geworden.
Zij is theaterdocent, verzorgt de PR en schrijft met veel creativiteit, samen met de kinderen, scripts voor de voorstellingen.
Mevrouw Kamerman is eveneens betrokken bij de fondsenwerving, het aansturen van docenten en de werving van nieuwe leerlingen.

In de periode van 2000 – 2015 werkte ze eveneens als vrijwilligster bij het theaterdepot in Groningen en was ze betrokken bij het organiseren van jeugdtheater in de stad Groningen.

Van 2005 – 2015 was zij mede initiatiefneemster voor behoud van het multifunctioneel cultureel gebouw De Blauwe Schuit in Winsum. Naast haar werk bij Wonderboom heeft zij veel tijd besteed aan het realiseren van een hele mooie theaterzaal en foyer in de Blauwe Schuit.

 

mevrouw P. Kamerman

Foto: Marja den Hollander

Terug naar boven