Nieuwsbericht Uitreiking Koninklijke Onderscheiding bij viering 150-jarig bestaan molen De Lelie Eenrum

Gepubliceerd op: 04 juni 2012

Op vrijdagmiddag 1 juni ontving Tom Baars uit Eenrum een Koninklijke Onderscheiding. Dit gebeurde tijdens de viering van het 150-jarig bestaan van molen De Lelie. De heer Baars kreeg de volgende onderscheiding: Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Voor een dergelijke onderscheiding komen personen in aanmerking die zich voor de samenleving bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt. Het gaat om mensen die op een bijzondere manier inhoud geven aan hun activiteiten en hier waardering en erkenning voor krijgen vanuit de samenleving.

Tom Baars is sinds 1980 vrijwilliger bij de molen De Lelie in Eenrum. Na het behalen van zijn molenaarsdiploma in 1981 is hij als vrijwillig molenaar op de molen werkzaam. In 1995 was hij intensief betrokken bij de restauratie van de molen en het opzetten van de permanente expositie "van maalderij tot bakkerij". Verder heeft de heer Baars de website voor de molen ontworpen en een aantal jaren beheerd. Nog steeds is hij actief als vrijwillig molenaar en bakt hij met regelmaat op zaterdagochtend en bij bijzondere gelegenheden brood in de molen.

Ook was decorandus  vele jaren actief voor de Vereniging van Volksvermaken Eenrum.
Hij is nog steeds lid van de kermiscommissie die de jaarlijkse kermis organiseert en bestuurslid van de Vereniging Dorpsbelangen Eenrum. Hij voelt zich in het bijzonder verbonden met de thema's verkeer, vervoer en wonen.

 Koninklijke onderscheiding Tom Baars

Terug naar boven