Nieuwsbericht Uitreiking Koninklijke Onderscheiding 25 april 2014

Gepubliceerd op: 25 april 2014

Op vrijdagochtend 25 april is er in de gemeente De Marne door burgemeester Koos Wiersma één Koninklijke Onderscheiding uitgereikt. De voorgedragen persoon is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Voor een dergelijke onderscheiding komen personen in aanmerking die zich voor de samenleving bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt. Het gaat hierbij om mensen die op een bijzondere manier inhoud geven aan hun activiteiten en hier waardering en erkenning voor krijgen vanuit de samenleving.

Het lintje is door de burgemeester uitgereikt aan mevrouw J.G. Halsema-Langeland (77 jaar) uit Wehe-den Hoorn. Zij is al vanaf 1987 vrijwilliger bij het Nederlandse Rode Kruis.(afdeling De Marne-Winsum). Ze bezoekt mensen die eenzaam zijn en neemt ze mee naar buiten om te wandelen of een tochtje met de auto te maken. Ook mensen met een handicap worden door haar bezocht.
Verder werkt zij eens in de twee jaar mee aan het begeleiden van mensen tijdens hun vakantie in een speciaal voor de doelgroep aangepast hotel.

Zij is al 51 jaar lid van het koor van de RK Bonifatiusparochie in Wehe-den Hoorn. Als lid van de bezoekgroep van de parochie, bezoekt zij al meer dan 20 jaar zieken, bejaarden en eenzame mensen. De zieken worden thuis maar ook in de ziekenhuizen bezocht. Zij maakt deel uit van zowel de bloemengroep als de schoonmaakgroep van de kerk.

Mevrouw Halsema is  vanaf 1993 mantelzorger en vrijwilliger bij Humanitas. Ze nodigt cliënten regelmatig bij haar thuis uit om ze eens uit hun eigen omgeving te halen.

Ze begeleidt een vaste cliënt die rolstoelgebonden is en een ernstige spierziekte heeft.

Zij is ook werkzaam als vrijwilliger in het Zonnehuis ’t Olde Heem te Kloosterburen. Zij helpt de activiteitenbegeleidster en biedt hulp bij de zorg voor demente bejaarden. Ook hier werkt zij al meer dan 20 jaar.

KO 2014 Mevr. Halsema-Langeland
mevrouw Halsema-Langeland en burgemeester Wiersma

Terug naar boven