Nieuwsbericht Stem op de Prachtplek van Nederland

Gepubliceerd op: 02 mei 2013

De genomineerden voor de titel 'Prachtplek van Nederland' zijn bekend! Op www.prachtplekken.nl vind je 46 filmpjes over favoriete plekken in de natuur, ingestuurd door onze boswachters en door Nederland zelf; van de Veluwe tot de eigen achtertuin. Nu is het tijd om te stemmen. Dat is heel eenvoudig: iedere keer dat een filmpje wordt bekeken, krijgt het één stem. Dus kijk en deel jouw favoriete filmpje! Stemmen kan tot en met 19 mei.

Prijzen

Van 1 tot en met 19 mei kan iedereen op www.prachtplekken.nl stemmen. Hoe vaker het filmpje wordt bekeken, hoe meer kans dat het wint. De uiteindelijke beslissing is in handen van de jury. Op 22 mei worden de winnaars bekend maken we de winnaars bekend: de publiekswinnaar en de boswachter die de mooiste Staatsbosbeheerplek heeft aangedragen. De publiekswinnaar krijgt een midweek voor zes personen in een Buitenlevenwoning van Staatsbosbeheer. De makers van de tien best bekeken filmpjes krijgen een Grote Vijf-safari voor 6 personen. Ook met je stem kun je prijzen winnen.

Stem en win

Stem op je prachtplek. Het is heel eenvoudig. Klik op jouw favoriet (bijvoorbeeld de Waddenzee, deze is ook genomineerd!). Er opent een Youtube venster. Je view telt mee voor de uitslag. Rechts van dit venster kun je het filmpje ook nog delen via facebook en twitter. Zo kun je het met nog meer mensen delen. Dat is belangrijk want het filmpje dat het meest bekeken is, krijgt de titel Prachtplek van Nederland. Stemmen kan tot en met 19 mei. Op 22 mei maakt Staatsbosbeheer de winnaar bekend.

Betrokkenheid

Met de verkiezing Prachtplek van Nederland wil Staatsbosbeheer laten zien wat Nederlanders met natuur hebben. De wedstrijd is een inventarisatie van natuur die mensen raakt, waar ze samen met tv-programma Hart van Nederland (SBS6) naar op zoek zijn gegaan. Hart van Nederland heeft regelmatig verslag gedaan van bijzondere prachtplekken en in het oog springende verhalen.

Bron: persbericht Staatsbosbeheer

Terug naar boven