Nieuwsbericht Opening "Winkelhuis" te Leens op 15 mei 2014

Gepubliceerd op: 07 mei 2014

‘Het Winkelhuis’ in Leens opent donderdag 15 mei de deuren in het winkelcentrum aan de Hoofdstraat. Een unieke winkel met een groot aanbod van dames- en kinderkleding, mode- en woonaccessoires, huidverzorging, cadeauartikelen, speelgoed, meubels, kunst, kaarten en papierwaar.

Na het succes van De Marrenmarkt vorig jaar in het winkelcentrum De Marren waarbij er sprake was van een overdekte markt van eigenzinnige creatieve ondernemers, was het duidelijk dat zowel de gemeente De Marne als de inwoners en ondernemers van De Marne graag een vervolg wilden.

En het vervolg komt er! Vanaf  donderdag 15 mei opent “Het Winkelhuis “ zijn deuren. Een aantal winkeliers van de Marrenmarkt wilden graag doorstarten en dat krijgt vorm in een starterstraject waarbij winkeliers de kans krijgen om hun winkel op te starten. Het Winkelhuis is een ‘shop in a shop’ concept waarbij een aantal winkels zich vestigen in één grote winkel met een kassa. Hierdoor zijn de lasten laag en kan er gezamenlijk promotie worden gemaakt. De gemeente De Marne en projectontwikkelaar Leyten ondersteunen en stimuleren het project voor een jaar om de deelnemende winkeliers de mogelijkheid te bieden  ‘Het Winkelhuis’ op de kaart te zetten.
De casco ruimte van winkelcentrum de Marren is vakkundig omgebouwd tot een open winkelruimte met het karakter van een warenhuis. 18 enthousiaste ondernemers hebben de koppen bij elkaar gestoken en zijn tot een geweldig mooi en divers aanbod gekomen. Een winkelaanbod dat niet zou misstaan in een van de leuke straatjes van Groningen. Maar je vind het bij ons in Leens!

 ‘Het Winkelhuis’ staat voor persoonlijk contact met winkeliers en een stadse uitstraling. Nooit meer lang rijden, eenrichtingsverkeer en betaald parkeren. Maar alles wat je zoekt dicht bij huis. Dus kom winkelen in Het Winkelhuis!

‘Het Winkelhuis’ opent feestelijk zijn deuren op donderdag 15 mei, er vinden diverse activiteiten plaats die voor jong en oud aantrekkelijk zijn. U bent hartelijk welkom van 10.00-18.00

Vanaf die dag is Het winkelhuis elke donderdag, vrijdag en zaterdag geopend tijdens de reguliere openingstijden. Op de koopavonden is de winkel gesloten. Meer informatie vindt u op www.winkelhuis.com. Met enige regelmaat organiseren de winkeliers van het Winkelhuis  activiteiten en workshops, kijk daarvoor bij nieuws en evenementen.

Op woensdagavond 14 mei, is er een sneakpreview/borrel voor genodigden, pers en bewoners van Leens om 19.00 uur.  Wethouder Herwil van Gelder opent deze avond het Winkelhuis.

 

Terug naar boven