Nieuwsbericht Online hulpverlening voor inwoners van Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond

Gepubliceerd op: 14 mei 2014

Op 15 mei  ondertekenen de verantwoordelijke wethouders  van de gemeenten Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond (BMWE-gemeenten) een convenant over online hulpverlening. Inwoners van deze gemeenten kunnen vanaf nu online hulp krijgen met maatschappelijk werkers via Hulp Online Noord. Dat kan door middel van een chatspreekuur, maar ook door het maken van online afspraken, of het verkrijgen van online hulp op maat.

Online hulpverleningsportaal

Stichting Welzijn en Dienstverlening, waarmee de BMWE-gemeenten een contract hebben voor de hulpverlening, heeft zich aangesloten bij Hulp Online Noord. Hulp Online Noord is het online hulpverleningsportaal dat in januari 2013 in de provincies Groningen en Drenthe van start is gegaan. Mensen kunnen hier anoniem hun vraag stellen op het gebied van welzijn, ondersteuning en maatschappelijke dienstverlening. Naast het chatspreekuur biedt Hulp Online Noord de mogelijkheid om online afspraken te maken en krijgt de bezoeker zo nodig huiswerkopgaven of trainingen aangeboden. Daarnaast heeft de bezoeker toegang tot een uitgebreide bibliotheek met informatie over specifieke hulpproblemen die hem verder kan helpen.                         

Chatspreekuur

Vanaf 1 april is het in de BMWE-gemeenten al mogelijk om via een chatspreekuur contact te krijgen met het maatschappelijk werk. Mensen kunnen live chatten met  maatschappelijke werkers voor hulp en vragen over bijvoorbeeld oplopende schulden, problemen binnen de relatie, gevoelens van eenzaamheid of huiselijk geweld. In sommige gevallen kan het voorkomen dat de chatgesprekken niet voldoende zijn. In dat geval verwijst  het maatschappelijk werk  door naar een andere (hulp)organisatie. De openingstijden van het chatspreekuur zijn maandag tot en met zaterdag van 14.00 tot 16.00 uur en ’s avonds van 19.00 tot  21.00 uur. Het chatspreekuur en de andere online hulp is te vinden op www.hulponline-noord.nl.

Online hulpverlening is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Al ruim 200.000 mensen krijgen in Nederland online hulp. Het is belangrijk om op tijd hulp te vragen.

Terug naar boven