Nieuwsbericht Medewerkers en collegeleden De Marne gaan binnenkort duurzaam rijden

Gepubliceerd op: 22 november 2013

Wethouder Herwil van Gelder van de gemeente De Marne geeft dinsdag 26 november het officiële startsein voor de ingebruikname van een elektrische auto. "Met de aanschaf van een elektrische auto, fiets en extra zonnepanelen willen we laten zien dat duurzaamheid belangrijk is voor de gemeente De Marne. De gemeente De Marne wil hiermee graag een voorbeeldfunctie vervullen en hoopt dat ook bedrijven en burgers worden gestimuleerd om duurzaam en energiebewust te investeren", aldus de wethouder.

Elektrisch rijden is in opkomst. In 2020 wil de rijksoverheid 200.000 elektrische auto's op de Nederlandse weg zien. Nu zijn dat er 10.000. De elektrische auto maakt een serieuze opmars. Het aanbod van elektrische auto’s groeit hard en ook in het straatbeeld duiken ze steeds vaker op.

De gemeente De Marne  heeft een 100% elektrische auto aangeschaft. Medewerkers en collegeleden kunnen deze auto gebruiken voor hun dienstreizen, voor de kortere afstanden is een elektrische fiets beschikbaar.

Het terugdringen van de CO²-uitstoot, het  opwekken van duurzame energie en de voorbeeldfunctie zijn speerpunten uit het klimaatbeleid van De Marne. Elektrisch vervoer heeft een gunstig effect op de luchtkwaliteit, geluidsoverlast en het klimaat. Het gebruik van accu’s doet hier niets aan af, mede door de mogelijkheden van recycling. Elektrisch vervoer is minder belastend voor het klimaat vergeleken met conventioneel vervoer. 

Om de elektrische auto te voorzien van stroom zijn op het dak van de gemeentewerkplaats  zonnepanelen geplaatst. Dit dak ligt op het zuiden en kan genoeg energie opwekken om jaarlijks met de auto meer dan 100.000 km af te kunnen leggen.

Terug naar boven