Nieuwsbericht Luchtmacht helikopters trainen samen met landmachteenheden bij Assen en in de Marnewaard

Gepubliceerd op: 16 mei 2018

Op donderdag 17 mei trainen helikopters van het Defensie Helikoper Commando in samenwerking met landmachteenheden bij Assen en in de Marnewaard een zogenoemde 'niveau 4' oefening met de naam Joint Falcon. In deze 'Air Assault' oefening veroveren grondtroepen een grondgebied middels een troepenverplaatsing met twee transporthelikopters door de lucht via bewapende luchtsteun van twee gevechtshelikopters.

Informatie en klachten

Wij bereiden onze militaire oefeningen graag zorgvuldig voor en trachten, waar mogelijk, onze vliegbewegingen zoveel als mogelijk te spreiden over de diverse oefengebieden in Nederland. Ook nemen we deel aan oefeningen in het buitenland om het geluid en belasting voor de leefomgeving te spreiden. Operationele maar ook klimatologische omstandigheden kunnen er voor zorgen dat oefeningen anders verlopen dan vooraf aangekondigd. Wij trachten u via onze social media kanalen telkens van de meest recente informatie te voorzien.

Wanneer u overlast ervaart, kunt u uw eventuele klachten indienen via www.luchtmacht.nl/geluidshinder. Meer informatie over vliegbewegingen staat op luchtmacht.nl/vliegbewegingen of NOS teletekst pagina 766. Volgt u ons voor actuele vliegbewegingen ook via onze social media kanalen als twitter en facebook.

Omwonendenmail

Wilt u op de hoogte blijven van oefeningen en activiteiten van de helikopters van het Defensie Helikopter Commando, dan kunt u zich aanmelden voor de omwonendenmail. Om in onze verzendlijst te komen dient u zich aan te melden via een email naar DHC.SVC@mindef.nl. waarin u uw naam, woonplaats en e-mailadres vermeldt.

bron: nieuwsbericht ministerie van Defensie.

 

Terug naar boven