Nieuwsbericht Locatieonderzoek asielzoekerscentrum De Marne krijgt richting

Gepubliceerd op: 30 november 2015

Het gemeentebestuur van De Marne heeft de voorkeur uitgesproken om in de directe omgeving van Leens een geschikte locatie te zoeken voor de realisatie van een asielzoekerscentrum voor de opvang van maximaal 450 asielzoekers.

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers heeft de gemeente verzocht om medewerking te verlenen aan de realisatie van een asielzoekerscentrum. Het gemeentebestuur wil op dit verzoek ingaan en zoekt daarvoor een geschikte locatie.

De voorkeur is uitgesproken voor de opvang van maximaal 450 vluchtelingen voor een periode van 5 jaar. Het gemeentebestuur besluit hierna over een eventuele verlenging van nog eens 5 jaar. De Marne is een plattelandsgemeente met veel kleine kernen. Het onderzoek richt zich op locaties in de omgeving van Leens omdat dit de grootste kern van de gemeente is. Bovendien zijn in Leens veel voorzieningen geconcentreerd.

Er is nog geen exacte locatie bekend. De komende periode zal een locatieonderzoek aan de hand van de bovengenoemde uitgangspunten moeten uitwijzen of er een locatie beschikbaar is. Zodra er meer duidelijkheid is zal de gemeente de bewoners van Leens informeren over de plannen. Daarna neemt het gemeentebestuur een definitief besluit over een locatie.

Terug naar boven