Nieuwsbericht Kansrijk Groningen: informatiebijeenkomst door Nationaal Coördinator Groningen over leefbaarheid

Gepubliceerd op: 10 maart 2016

Op 16 maart organiseert de Nationaal Coördinator Groningen (NCG) in de gemeente De Marne een informatiebijeenkomst over leefbaarheidsprojecten in het aardbevingsgebied. De avond wordt gehouden in het gemeentehuis in Leens. U bent van harte welkom vanaf 19.00 uur.

In Noord-Groningen werkt de NCG samen met  gemeenten en organisaties aan verschillende projecten die de leefbaarheid in het aardbevingsgebied bevorderen. Dat worden programma's genoemd. Deze leefbaarheidprogramma's kunnen iets voor u of uw organisatie betekenen, bijvoorbeeld in de vorm van een subsidie. Denk bijvoorbeeld aan het programma Elk Dorp Een Duurzaam Dak (EDEDD) dat binnenkort start. Maar ook aan initiatieven die bijdragen aan de leefbaarheid, behoud van het landschap, herbestemming van cultureel erfgoed of lokale energiecollectieven.

Programma informatieavond op 16 maart

De avond begint om 19.00 uur met een inloop, koffie, thee en koek (start 19.30) en duurt tot ongeveer 22.00 uur. Er zullen presentaties zijn en er is een informatiemarkt waar de diverse leefbaarheidsprogramma's zich presenteren. U krijgt informatie over wat de verschillende programma's voor uw dorp, straat of wijk kunnen betekenen en een overzicht van alle mogelijkheden voor bewoners(organisaties). U kunt hierover uw vragen stellen, ideeën voorleggen en praten over de mogelijkheden. U kunt bovendien een speciale informatiebijeenkomst bijwonen over 'Elk Dorp Een Duurzaam Dak'. Hier worden ook de voorwaarden en de aanvraagprocedure toegelicht.

Terug naar boven