Nieuwsbericht Hondenbeleid in de gemeente De Marne

Gepubliceerd op: 28 juli 2016

Gemeente De Marne biedt volop rust, ruimte en dynamiek. Ook voor honden en in veel huizen is de hond dan ook een geliefde huisgenoot. In gemeente De Marne wordt geen hondenbelasting betaald, maar dit betekent niet dat u als hondeneigenaar of -houder geen plichten hebt.

Er zijn drie spelregels waaraan u zich moet houden:
1. Houd rekening met anderen
2. Honden aangelijnd uitlaten
3. Hondenpoep moet u zelf opruimen

Houd rekening met anderen

Voor een hond kan vrij rondlopen en rennen heerlijk zijn. Maar niet iedereen voelt zich prettig bij loslopende honden. Ook al is een hond niet agressief van aard, dan nog kan een ander schrikken van een (loslopende) hond. Of de hond schrikt zelf ergens van en vertoont hierdoor onverwacht gedrag.

Honden aangelijnd uitlaten

- Lijn uw hond binnen én buiten de bebouwde kom, op de openbare weg, altijd aan. Ook voetpaden horen bij de openbare weg.
- U bent u als hondenbezitter of -houder altijd verantwoordelijk voor uw hond. Zorg ervoor dat uw hond op de paden blijft en niet in het weiland terechtkomt. Gebeurt dit toch, dan kunt u hiervoor een bekeuring krijgen.
- Zijn er wandelaars of mensen met kinderen in de buurt? Lijn dan ook in losloopgebieden uw hond aan en hou uw hond kort.
- Nadert u een aangelijnde hond? Lijn dan ook uw eigen hond ook netjes aan, zodat ze kunnen passeren. Sommige honden hebben hun ruimte nodig omdat ze bijv. bang zijn, een blessure hebben of in training zijn.

Hondenpoep moet u zelf opruimen!

Ruim zelf de hondenpoep op. Hiervoor zijn speciale hondenpoepzakjes die u tijdens een wandeling makkelijk mee kunt nemen om de hondenpoep op te ruimen. Als uw hond zijn behoefte doet op speelplaatsen of op openbare wegen waar ook voetgangers komen, riskeert u een bekeuring.

Samen zorgen we voor een schone en prettige leefomgeving!!

Terug naar boven