Nieuwsbericht Hogere kwaliteit en lagere uitvoeringskosten door samenwerking BGT

Gepubliceerd op: 24 juni 2013

Woensdag 26 juni aanstaande ondertekenen de gemeenten Bedum, De Marne, Groningen, Grootegast, Marum, Winsum en Zuidhorn de samenwerkingsovereenkomst op het gebied van de wettelijke Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT). De ondertekening vindt plaats in het gemeentehuis te Zuidhorn.

Overeenkomst

De kern van de samenwerkingsovereenkomst is dat de wettelijke BGT in gezamenlijkheid onder regie van de gemeente Groningen tot stand wordt gebracht en beheerd. De verregaande vorm van uniformering die de gemeenten nastreven in vooral de toepassing van deze basisregistratie leidt tot een kwaliteitsverbetering in de dienstverlening. Daarnaast kunnen de deelnemende gemeenten door de gezamenlijke aanpak de uitvoeringskosten relatief laag houden.

Basisregistratie

De BGT is een onderdeel van het stelsel van basisregistraties in Nederland.  De registratie leidt tot een bestand waarin alle fysieke objecten zoals gebouwen, wegen, spoorlijnen en terreinen, gedetailleerd worden vastgelegd. Aan deze objecten worden alle kenmerken gekoppeld die voor het uitvoeren van de gemeentelijke processen rond het beheer van de openbare ruimte noodzakelijk zijn.

Terug naar boven