Nieuwsbericht Hoe rijd jij van Wad tot Stad? - verkeersveiligheidsproject ‘N361 Veilig’

Gepubliceerd op: 01 oktober 2014

Ook jij rijdt vast wel eens van Wad tot Stad, oftewel op de provinciale weg N361 tussen Groningen en Lauwersoog. Op deze weg gebeuren helaas regelmatig verkeersongelukken. Provincie Groningen start in oktober samen met gemeenten De Marne, Winsum en Groningen, het Openbaar Ministerie en de politie Noord-Nederland met het project N361 Veilig.

Hoofddoel van N361 Veilig is om de weg voor de weggebruikers veiliger te maken en het aantal verkeersslachtoffers terug te brengen. De projectgroep maakt hierbij gebruik van de zogeheten ‘3E-aanpak’. Deze werkwijze bestaat uit een combinatie van infrastructurele werkzaamheden (‘Engineering’), voorlichting (‘Education’) en handhaving (‘Enforcement’). De educatieve campagne ‘Hoe rijd jij van Wad tot Stad?’ zet in op het positief beïnvloeden van rijgedrag op de N361. De aftrap voor deze campagne is op vrijdag 3 oktober aanstaande.

N361 Veilig-app

Voor de campagne zijn een nieuwe website en app ontwikkeld. Met de app krijgen automobilisten op een innovatieve en positieve manier inzicht in hun rijgedrag op de N361. De app maakt het tevens mogelijk om het eigen rijgedrag te vergelijken met dat van andere weggebruikers. En: app-gebruikers sparen voor korting of leuke attenties bij lokale ondernemers, als ze zich op de N361 aan de maximaal toegestane snelheid houden. Zo wordt de reis van Wad tot Stad niet alleen veiliger, maar ook voordeliger. De app ‘N361 Veilig’ is vanaf oktober beschikbaar in de Google Play Store en de App Store.

Inzet nieuwe media

Het is voor het eerst dat de provincie Groningen een app inzet voor een veiligheidsproject op een provinciale weg. De provincie wil op deze manier onderzoeken of de inzet van nieuwe media kan bijdragen aan bewustwording bij de weggebruiker en de veiligheid op de N361.

Meer weten?

Op de website www.n361veilig.nl lees je meer over de geplande maatregelen binnen het project. Voor meer informatie kun je contact opnemen met projectleider Jan Enno de Jong van de provincie Groningen. Jan Enno is bereikbaar via j.e.de.jong@provinciegroningen.nl of telefonisch: (050) 316 4783.

bron: persbericht provincie Groningen.

Terug naar boven