Nieuwsbericht Help kanker te bestrijden vanuit uw tuin

Gepubliceerd op: 09 juni 2016

De jaarlijkse inzamelingsactie van stichting "Vergroot de Hoop" gaat weer van start!

Tijdens deze inzamelingsactie wordt het snoeisel van de Taxus Baccata verzameld. Het snoeisel kan gebruikt worden als grondstof voor chemotherapieën. De werkzame stof die daarvoor wordt gebruikt heet Baccatine. Bij 50% van de chemotherapieën kiest men voor geneesmiddelen op basis van de Taxus. Helaas komt de Taxus Baccata niet voor over de hele wereld, maar hier in Nederland is hij gelukkig veel te vinden.

Dit betekent dat u ook mee kan helpen met de bestrijding tegen kanker waar u een kleine moeite voor hoeft te doen. We hebben vorig jaar al 2600 kuub taxussnoeisel ingezameld. Dit is natuurlijk een enorme hoeveelheid als je bedenkt dat we met 1 kuub genoeg grondstof hebben voor 1 chemotherapie. Ons doel voor dit jaar is om deze hoeveelheid te verdubbelen en wij kunnen uw hulp daar goed bij gebruiken.

Voor elke kuub taxussnoeisel die u doneert doet stichting Vergroot de Hoop ook nog eens een donatie vergoeding aan een kankergerelateerd goed doel zodat dit een nog groter succes wordt. Wilt u weten hoe u ook kunt meedoen in de strijd tegen kanker? Kijk voor meer informatie op http://www.vergrootdehoop.nl

Inleveren snoeiafval Taxus Baccata  bij het grofvuildepot in Leens

Het grofvuildepot in Leens is iedere vrijdag open van 13.00 uur tot 15.30 uur. Vanaf vrijdag 17 juni tot en met vrijdag 26 augustus kunt u hier tijdens de openingsuren gratis het snoeiafval van de Taxus inleveren.  Adres grofvuildepot: R. Ritzemastraat 9f in Leens.

Bron: Vergroot De Hoop.

 

Terug naar boven