Nieuwsbericht Groninger Landschap neemt molen Hollands Welvaart over van de gemeente

Gepubliceerd op: 21 juni 2013

Stichting Het Groninger Landschap neemt de koren- en pelmolen Hollands Welvaart in Mensingeweer over van de gemeente De Marne. De molen verkeert in goede staat maar de gemeente De Marne wil de toekomst ook voor de langere termijn verzekeren. De gemeente zocht daarvoor een professionele partner. Met de overdracht van de molen aan Het Groninger Landschap is die toekomst nu verzekerd.

De molen is in 1855 gebouwd en is tot in de jaren 70 van de vorige eeuw professioneel gebruikt. Na enkele restauraties is in de molen nu een koffie- en theeschenkerij gevestigd en er worden geregeld tentoonstellingen georganiseerd. Het interieur van de molen is echter in de oorspronkelijke staat aanwezig en de molen is regelmatig op vrijwillige basis in bedrijf. De molen ligt direct aan het Pieterpad.

Met de overname van Hollands Welvaart heeft Het Groninger Landschap nu elf monumentale molens en drie Amerikaanse windrotoren in bezit.

 overdracht molen Hollands Welvaart door Groninger Landschap
v.l.n.r. wethouder Herwil van Gelder van gemeente De Marne, Mieke Linders (vrijwilligster bij de molen) en Marco Glastra, directeur van Stichting Het Groninger Landschap

Terug naar boven