Nieuwsbericht Gezocht: innovatieve ideeën voor Beschermd Wonen en Opvang

Gepubliceerd op: 30 januari 2017

Heeft u een innovatieve oplossing voor een maatschappelijk vraagstuk dat zich richt op mensen met een psychiatrische en/of psycho-sociale kwetsbaarheid? En wilt u daarover met anderen in gesprek? Meld u dan aan voor het Innovatieatelier Beschermd Wonen en Opvang!

We willen vernieuwende initiatieven belonen, die zich richten op de positieve gezondheid en wonen en zorg. Het gaat om initiatieven die ervoor zorgen dat kwetsbare burgers de beweging maken van zware naar lichtere vormen van begeleiding. Initiatieven die de door- en uitstroom van cliënten uit BWO bevorderen, waarbij mensen zo snel mogelijk een eigen onderdak en een veilige omgeving (terug) vinden om verder vorm te geven aan eigenwaarde, zelfredzaamheid en participatie. We denken hierbij aan de inzet van informele zorg, eigen netwerken en ervaringsdeskundigheid.

De gemeente Groningen voert deze regeling als centrumgemeente voor alle 23 gemeentes uit de provincie uit. Meer informatie en het aanmeldformulier voor initiatieven vindt u op de website van de gemeente Groningen.

Terug naar boven