Nieuwsbericht Gespreksgroep ‘Omgaan met dementie’ voor mantelzorgers 2018

Gepubliceerd op: 10 september 2018

Het Steunpunt Mantelzorg Hogeland en de stichting De Hoven organiseren voor inwoners van de gemeenten Bedum, Eemsmond, Winsum en De Marne een gespreksgroep voor partners, familieleden en andere direct betrokkenen bij mensen met dementie.

De gespreksgroep 'Omgaan met dementie' gaat op woensdag 3 oktober van start en bestaat uit 5 bijeenkomsten die 's avonds van 19:30 uur tot 21:30 uur gehouden worden in de Twaalf Hoven, Meeden 1 in Winsum.

Ongeveer 70% van mensen met dementie woont thuis en doet een beroep op zijn of haar naaste : de mantelzorger. Zorgen voor iemand met dementie is vaak zeer intensief en kan lang duren. De ervaring heeft geleerd dat de mantelzorger de zorg zolang mogelijk wil volhouden. Om de mantelzorgers daarbij te ondersteunen wordt de gespreksgroep "Omgaan met dementie" georganiseerd.

Tijdens de bijeenkomsten worden diverse thema's behandeld. U krijgt nadere informatie over het ziektebeeld, we gaan in op gedrag en veranderende relaties,  (dagelijkse) activiteiten voor en met mensen met dementie, mogelijkheden voor hulp en steun en er is ruimte om uw eigen wensen en behoeften aan te geven.

Praten over de situatie met andere mensen die hetzelfde meemaken geeft herkenning en erkenning. Meer weten over dementie geeft vaak een zekerder gevoel. Het geven van praktische tips aan elkaar wordt als een grote steun ervaren.

De gespreksgroep wordt geleid door Koos Pettinga, hoofd zorg bij De Twaalf Hoven en Monica Blom, coördinator Steunpunt Mantelzorg Hogeland. Ook zal een psycholoog van de Twaalf Hoven tijdens één van de bijeenkomsten deelnemen aan het gesprek.

Deelname aan de gespreksgroep is gratis. Wel wordt een bijdrage gevraagd voor koffie en thee.

Aanmelden kan tot 24 september.

Voor meer informatie en aanmelding kan contact opgenomen worden met het Steunpunt Mantelzorg Hogeland of een mail versturen o.v.v. naam, adres en telefoonnummer:
Monica Blom, M 06 488 74 339,  Email: m.blom@mensenwerkhogeland.nl

Terug naar boven