Nieuwsbericht Gemeente De Marne sluit schoonmaakcontract met Ability

Gepubliceerd op: 05 december 2012

Per 1 januari 2013 maakt het werkleerbedrijf Ability de gebouwen van de gemeente De Marne schoon. Op woensdag 5 december werd het contract getekend in aanwezigheid van wethouder Kor Berghuis en algemeen directeur van Ability Lex van Geffen. De overeenkomst is afgesloten voor een periode van drie jaar.

Ability heeft al ervaring met schoonmaakwerkzaamheden bij de gemeente Eemsmond.  Bij de uitvoering van het contract werkt Ability samen met het bedrijf Asito. Deze onderneming verricht de specialistische werkzaamheden. Ability neemt de huidige schoonmakers over. Zij worden aangevuld door mensen met een arbeidshandicap en door bijstandsgerechtigden. Op deze manier biedt de gemeente De Marne deze groep burgers regulier werk aan.

Deze aanpak past volledig in de plannen van de gemeente om werkgelegenheid te bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In de nieuwe werkleeromgeving worden betrokkenen veel nieuwe beroepsvaardigheden bijgebracht.

Ability gaat de schoonmaak verzorgen van het gemeentehuis, het kantoor van de buitendienst, de gymlokalen in Eenrum, Kloosterburen, Ulrum, Wehe-den Hoorn en Zoutkamp, de brandweerkazernes in Wehe-den Hoorn en Zoutkamp, het gebouwtje nabij de S.H. Woldringhstraat te Zoutkamp en een toiletgebouw in Warfhuizen.

links wethouder Kor Berghuis en rechts Lex van Geffen directeur Ability

Terug naar boven