Nieuwsbericht Gemeente De Marne heeft nieuwe website

Gepubliceerd op: 28 september 2011

In verband met de gezamenlijke aanschaf met Bedum en Winsum van een nieuw CMS is de website van De Marne eind september 2011 grafisch van een nieuw jasje voorzien. Dit is de derde versie van onze lay-out. De vorige stamde uit 2008/2009 en de allereerste was in gebruik vanaf oktober 2002, toen www.demarne.nl voor het eerst live ging. De menustructuur is vervolgens ook onder handen genomen en volgens ons gebruiksvriendelijker geworden. Pagina's zijn verschoven naar andere hoofdstukken, en pagina's zijn verdwenen uit de website.

Grootste verandering is dat het linker menu voor de hoofdnavigatie verschoven is naar de bovenkant. Door met de muis over de hoofdstukken Actueel, Wonen & Leven, Ondernemen, Vrije Tijd & Recreatie en Politiek & Organisatie te gaan ziet u nu in een oogopslag de pagina's die er onder staan. Vervolgens kunt u die (blauwe of zwarte) titel ook aanklikken.

De website is nu verdeeld in de volgende hoofdstukken:

De Raadsinformatie (vergaderkalender, raadsnotulen, raadsbesluiten, openbare B&W-besluiten) is nu verhuisd naar een aparte besluitvormingswebsite, die door de Griffie onderhouden wordt.

Het rechter menu: Aan de rechterkant van de homepage vindt u net als eerst diverse zgn. Direct-naar pagina's.

Op vervolgpagina's in de site gebruiken we deze ruimte voor het aanbieden van webformulieren, downloadbare bestanden, foto-galerijen en hyperlinks naar binnen de website of naar websites van andere instanties. Dit betreft dan meestal een hyperlink naar een of meerdere pagina's die raakvlakken hebben met het onderwerp in het middenframe. 

Zoekmachine

De zoekmachine is nu nog beter vindbaar door bovenin de lay-out een groter zoekvenster op te nemen.

m.vr.gr.,
de webredactie. 

Terug naar boven