Nieuwsbericht Gemeente De Marne actief tijdens Week van de Veiligheid

Gepubliceerd op: 02 oktober 2018

Maandag 8 oktober start de Week van de Veiligheid met als thema 'Ben jij voorbereid op criminaliteit?'. Een week lang besteden onder andere gemeenten, brancheverenigingen en politie extra aandacht aan maatregelen om criminaliteit in het bedrijfsleven te voorkomen. Dat is nodig, want ondernemers verliezen jaarlijks miljarden euro's door fysieke en internetcriminaliteit. Ook gemeente De Marne doet mee aan de Week van de Veiligheid.

Tijdens de Week van de Veiligheid kunnen ondernemers en medewerkers deelnemen aan diverse activiteiten om zich beter te beschermen tegen criminaliteit, zoals online overvaltrainingen, gratis veiligheidsscans en themabijeenkomsten. Gemeente De Marne organiseert op zaterdag 13 oktober een Dag van de Veiligheid. De toegang is gratis. Er zijn verschillende organisaties vertegenwoordigd zo komt de brandweer met een brandcontainer en is er aandacht voor inbraak in een preventietruck.

Dag van de Veiligheid – Zaterdag 13 oktober

Met het invallen van de donkere dagen in oktober neemt de kans op criminaliteit (overvallen, inbraken) toe. Tijdens De dag van de Veiligheid zal er een workshop worden gegeven door het CCV (Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid). De workshop is gericht op het voorkomen van woninginbraken, woningovervallen, cybercrime en het herkennen van babbeltrucs. De workshop zal twee keer plaatsvinden in het gemeentehuis. De eerste zal om 10.30 uur plaatsvinden en de tweede om 14.00 uur.

Gratis online trainingen

"Met de Week van de Veiligheid stimuleren we ondernemers zich zo goed mogelijk voor te bereiden op fysieke én internetcriminaliteit", zegt Patrick van den Brink, directeur van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV). "Wij helpen daarbij met allerlei hulpmiddelen, zoals e-learningmodules en veiligheidsvideo's in de 360CCV app. Deze video's zijn speciaal ontwikkeld voor horeca- en winkelpersoneel en bootsen levensechte situaties na zoals overvallen."

Omdat steeds meer mkb'ers te maken krijgen met internetcriminaliteit, krijgt cyberveiligheid dit jaar speciale aandacht tijdens de Week van de Veiligheid. Het CCV biedt onder andere de training Cybercrime Digitaal Veilig aan. In deze praktijkgerichte training leren ondernemers en hun medewerkers hoe zij de kans om slachtoffer te worden van internetcriminaliteit kunnen verkleinen. Ook tijdens de Cybercrime-ontbijtjes kunnen ondernemers hun kennis en vaardigheden op het gebied van cyberveiligheid vergroten.

Concrete tips

Concrete tips helpen ondernemers en medewerkers om de veiligheid in hun zaak te vergroten, zoals bezoekers ontvangen via het GOAL-principe: 'Groeten, Oogcontact, Aanspreken en Luisteren', pinnen te stimuleren en regelmatig wachtwoorden te wijzigen. Meer tips en een overzicht van activiteiten staan op deweekvandeveiligheid.nl.

De Week van de Veiligheid wordt georganiseerd door het ministerie van Justitie en Veiligheid, VNO-NCW, MKB-Nederland, Koninklijke Horeca Nederland, Detailhandel Nederland, Transport en Logistiek Nederland en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid. De Week van de Veiligheid is onderdeel van de Europese maand van de cyberveiligheid.

Terug naar boven