Nieuwsbericht Geld voor betere woningen De Marne

Gepubliceerd op: 10 december 2014

De gemeente De Marne gaat helpen de huizen van haar inwoners toekomstbestendig te maken. Ze biedt daarvoor drie verschillende subsidies aan. Dit geld komt uit de Reserve Leefbaarheid Krimpgebieden en het Investeringsfonds Stedelijke Vernieuwing van de provincie Groningen.In de flyer ‘3 subsidies voor betere woningen De Marne’, die ook op 4 december 2014 met de Ommelander Courant is bezorgd, staat in het kort wie in aanmerking komt voor welke subsidie.

Hieronder vindt u meer details over de drie verschillende subsidieregelingen.

Subsidie 1: Toekomstbestendig

In een toekomstbestendig huis kun je wonen gedurende alle fases van het leven. Lang niet alle woningen lenen zich daarvoor. Sommige huizen zijn voor ouderen niet geschikt, bijvoorbeeld omdat er geen slaapkamer op de begane grond is. Andere huizen zijn voor jonge gezinnen juist niet interessant omdat een kinderkamer of kantoorruimte ontbreekt. Deze woningen vragen om een verbouwing.

Subsidie 2: Energiezuinig

Met de stijgende prijzen van gas en stroom is een huis pas écht toekomstbestendig als het energiezuinig is. Daarom betaalt De Marne mee aan isoleren van uw woning.


Subsidie 3: Starters

De gemeente wil ook starters helpen. Vooral zij lopen er tegenaan dat banken geen bouwdepot meer financieren voor onderhoud en verbouw van een woning. Huizen met wat achterstallig onderhoud blijven daardoor onverkocht en kwetsbaar voor leegstand.

Terug naar boven