Nieuwsbericht Fietsknooppuntennetwerk Groningen geopend

Gepubliceerd op: 26 april 2012

Het fietsknooppuntennetwerk voor de Provincie Groningen is 24 april geopend in Midwolda. Wilma Mansveld, gedeputeerde provincie Groningen, Saskia Kluit, adjunct-directeur van de Fietsersbond en gastvrouw Ricky van den Aker, wethouder van de gemeente Oldambt, knipten bij knooppunt 57 symbolisch een oranje lint door. De provincie Groningen is de laatste provincie die aan het landelijk zo succesvol ingevoerde knooppuntensysteem is toegevoegd.

Het netwerk, een aanvulling op de bewegwijzerde ANWB-fietsroutes, bestaat uit verschillende fietsroutes die via knooppunten (meestal kruisingen van wegen of fietspaden) met elkaar verbonden zijn. Het sluit aan op dat van Friesland, Drenthe en het Duitse grensgebied.

Bordjes

In het fietsknooppuntennetwerk rijden fietsers een route door de bordjes te volgen van het ene genummerde knooppunt (meestal kruisingen van wegen) naar het andere genummerde knooppunt. Op elk knooppunt staat een informatiepaneel met een overzichtskaart. Fietsers bepalen zelf op welk knooppunt hun fietstocht begint en stippelen op internet, via de speciale digitale routeplanner, of via een gekochte kaart van het fietsknooppuntennetwerk een route uit. Met een lijstje met de juiste volgorde van de nummers van de knooppunten op zak kunnen de fietsers op pad.

fietsknooppunt-bordje 1

Terug naar boven