Nieuwsbericht Een Vredesboom in Leens

Gepubliceerd op: 09 mei 2016

11 mei om 13.30 uur plant burgemeester Koos Wiersma een Vredesboom in Leens bij het gebouw de Koningsstate.

Burgemeester Wiersma heeft zich aangesloten bij de wereldwijde organisatie "Mayors for Peace". Dit netwerk van "Burgemeesters voor Vrede" is een wereldwijde organisatie die streeft naar een wereld waar vrede heerst.
Mayors for Peace is opgericht door de Burgemeester van Hiroshima en Nagasaki in 1982 tijdens een speciale VN-zitting over ontwapening.

De leden van 'Mayors for Peace' zijn burgemeesters van steden en dorpen overal ter wereld die formeel hun steun geven aan het programma om solidariteit te bevorderen en om tot een totale afschaffing van kernwapens te komen. Dit programma biedt een mogelijkheid om nationale grenzen te overstijgen en gezamenlijk te werken aan nucleaire ontwapening.

Mayors for Peace

Ongeveer 2230 burgemeesters uit 130 landen doen al mee. In Nederland staat de teller op 38 waaronder oud burgemeester van Amsterdam Job Cohen, oud burgemeester van Utrecht Ivo Opstelten en voormalig burgemeester Wim Deetman van Den Haag.

Elk jaar plant de gemeente een Vredesboom. Dit jaar in het dorp Leens. Er staan al vijf Vredesbomen in de gemeente De Marne: in Wehe-den Hoorn, Westernieland, Lauwersoog, Schouwerzijl en Kruisweg. Het is de bedoeling dat uiteindelijk in elk dorp een Vredesboom staat.

Iedereen is van harte welkom om mee te helpen de boom te planten. Poppen- en Creaturentheater Eya Popeya uit Zoutkamp is erbij en ook Cees Overdevest, oud medewerker groen van de gemeente De Marne, is aanwezig. Cees geeft al meer dan 25 jaar les op basisscholen in de gemeente De Marne over het nut van bomen voor mens en dier.

De groepen 7 en 8 van de scholen uit Leens worden uitgenodigd en voor de kinderen is er nog een leuk programma achteraf!

Terug naar boven