Nieuwsbericht De Zonnehuizen in De Marne openen hun deuren voor vrijwilligers

Gepubliceerd op: 02 april 2013

De Zonnehuisgroep Noord, een organisatie voor welzijn, wonen en zorg heeft diverse Zonnehuizen in de provincie Groningen. De Zonnehuizen in de gemeente De Marne zijn het Asingahof in Ulrum en 't Olde Heem in Kloosterburen. Al zullen de bewoners van het Asingahof in Ulrum binnenkort verhuizen naar een nieuwbouwlocatie in Leens.

Naast de inzet van professionals zijn vrijwilligers van grote waarde voor het welzijn van de bewoners. Vele welzijnstaken zoals koffieschenken, het assisteren bij de maaltijden, verzorgen van spel- of ontspanningsactiviteiten en de uitstapjes van de bewoners worden door vrijwilligers gedragen.

Ondanks het feit dat vele vrijwilligers zich al inzetten voor de bewoners van de Zonnehuizen in De Marne zijn nieuwe vrijwilligers zeer welkom. Mede door vergrijzing van de huidige vrijwilligers en ontgroening dreigt er een tekort aan vrijwilligers. Een reden om in samenwerking met Steunpunt Vrijwilligerswerk De Marne & Winsum een informatiebijeenkomst te organiseren voor belangstellenden die overwegen vrijwilligerswerk te gaan doen in een zorginstelling.

Tijdens de middag krijgt u informatie over de organisatie Zonnehuisgroep Noord, het vrijwilligerswerk en welke mogelijkheden van vrijwilligerswerk er zijn binnen de Zonnehuizen in gemeente De Marne. Aangezien er nog druk wordt gewerkt aan het nieuwe Zonnehuis in Leens vindt de bijeenkomst plaats op maandag 8 april in Boerderij Welgelegen, Dijkstilsterweg 4 in Leens.

Wilt u ook iets betekenen voor een ander, sociale contacten opdoen, uw kennis inzetten of wilt u graag werkervaring opdoen in de zorg? U bent van 14.30 tot 16.30 uur van harte welkom.

Terug naar boven