Nieuwsbericht CJG: Wij zijn er voor u. In de buurt!

Gepubliceerd op: 02 oktober 2013

Als ouder wil je het zo goed mogelijk doen. Maar soms heb je ook onzekerheden, vragen of gaat het allemaal anders dan je graag zou willen. In dat geval is het fijn om te weten dat wij in de buurt zijn.

Wie zijn wij?

Wij zijn de medewerkers van het Centrum voor Jeugd en Gezin De Marne, afgekort tot CJG De Marne. Wij geven gratis advies over het opgroeien en opvoeden van kinderen in alle leeftijden. Ook het consultatiebureau is onderdeel van het CJG. Dus u kunt bij ons ook terecht voor vaccinatie en medische screening. Het CJG is er voor alle kinderen, jongeren, ouders, verzorgers en opvoeders. Als het nodig is helpen wij bij het zoeken naar mensen of instanties die u en uw kind(eren) verder kunnen helpen.

medewerkers CJG (oktober 2013)

Vragen, klein of groter

Heeft u vragen over eten, slapen of bedplassen? Luistert uw kind soms niet, begint uw kind te puberen of heeft u een andere vraag over opgroeien en opvoeden? We kunnen u helpen met uiteenlopende vragen en zaken rondom het opgroeien en opvoeden van kinderen. Het CJG is er niet alleen voor grote problemen of ingewikkelde zaken. Juist niet, willen we graag zeggen! Kom juist vroegtijdig. Dan is de kans groot dat u zelf weer verder kunt.

Samenwerken

Wij werken vanuit verschillende disciplines en vanuit verschillende organisaties. Zoals het Jongerenwerk, Bureau Jeugdzorg, MEE, maatschappelijk werk of bijvoorbeeld de GGD. De CJG's van Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond werken bovendien gezamenlijk onder de noemer CJG Noord Groningen.

Week van de opvoeding

Van 7-13 oktober is het de week van de opvoeding. Dan, maar ook later natuurlijk staan wij voor u klaar. Deze week is voor ons het startzijn om de komende periode nadrukkelijk aanwezig te zijn op scholen in de gemeente. Tijdens het eerstvolgende 10 minuten-gesprek met de leerkracht krijgen ouders een boekje mee. Het is een boekje voor en door ouders met daarin creatieve oplossingen voor 10 heel herkenbare gezinsdilemma's.

Waar vindt u ons?

Meer informatie over het CJG De Marne vindt u op www.cjgnoordgroningen.nl. Daar staat waar u ons kunt vinden, wanneer en wat we u kunnen bieden. U kunt ons ook altijd bellen. Ons telefoonnummer is (050) 367 4991.

Onze spreekuren

Terug naar boven