Nieuwsbericht Bouw Kindcentrum Leens van start, slaan eerste paal op 17 september

Gepubliceerd op: 13 september 2018

Op maandagmiddag 17 september wordt rond 13.30 uur de eerste paal geslagen voor de bouw van het nieuwe Kindcentrum in Leens. Bouwgroep Dijkstra Draisma is verantwoordelijk voor de bouw. Het gebouw is na de zomer van 2019 gereed.

Op maandag 17 september om 13.30 uur gaat de eerste paal van het Kindcentrum Leens op ludieke wijze de grond in. Dit gebeurt achter het gemeentehuis in Leens, aan de R. Ritzemastraat 2. Wethouder Mariette de Visser krijgt voor het slaan van de eerste paal hulp van kinderen van de basisscholen OBS Lydinge en CBS De Regenboog. Ouders, omwonenden en direct betrokkenen zijn uitgenodigd om de feestelijke ceremonie bij te wonen.

Kindcentrum Leens

Nieuwe huisvesting

Het Kindcentrum Leens wordt in het verlengde van het huidige gemeentehuis in Leens gebouwd. Het biedt onderdak aan twee basisscholen (OBS Lydinge en CBS De Regenboog) en de peuterspeelzaal Bruintje Beer van Stichting Peuterspeelzaalwerk De Marne.

Wethouder Mariette de Visser is verheugd over de start van de bouw: "We praten al lang over het realiseren van het Kindcentrum, ik ben blij dat de bouw nu daadwerkelijk van start gaat. De scholen en de peuterspeelzaal zijn toe aan nieuwe huisvesting omdat de huidige huisvesting niet meer voldoet. Het Kindcentrum is daarmee van grote waarde voor Leens, de kinderen en de leefbaarheid in het dorp."

Aannemer

Bouwgroep Dijkstra Draisma is verantwoordelijk voor de bouw van het Kindcentrum. De planning is, dat de kinderen bij de start van het schooljaar 2019/2020 op de nieuwe locatie naar school kunnen.

Architectuur

Het Kindcentrum is een verlengstuk van het huidige gemeentehuis. Het oorspronkelijke ontwerp is gebaseerd op oude Groninger Kop-Hals-Romp boerderijen. Het gemeentehuis stelt daarbij het schuurgedeelte voor. Het schoolgebouw wordt hier als het ware tegenaan gezet, als voorhuis. Daarmee is de boerderij weer compleet. Het ontwerp is van de hand van Architectenbureau BD Architectuur.

Terug naar boven