Nieuwsbericht Adresgegevens vaak niet goed doorgegeven aan gemeente

Gepubliceerd op: 15 oktober 2013

Veel mensen geven niet tijdig het juiste adres door aan hun gemeente. Toch is dit erg belangrijk. De persoonsgegevens die de gemeente van u heeft worden gebruikt door ruim 600 overheidsorganisaties. Van de Belastingdienst tot de leerplichtambtenaar. Zorg er dus voor dat uw gegevens kloppen. U voorkomt zo vervelende verrassingen: een te lage uitkering, een misgelopen erfenis, of een lange wachttijd bij het aanvragen van een paspoort.

Waarom is het belangrijk om uw gegevens te controleren?

Overheidsorganisaties als de Belastingdienst en UWV gebruiken uw gegevens voor het berekenen van u toeslagen en/of uw uitkering. Uw gemeente gebruikt uw gegevens bijvoorbeeld als u huishoudelijke zorg of een paspoort aanvraagt. Staat u niet goed geregistreerd? Dan ontvangt u misschien niet de uitkering of de toeslagen waar u recht op hebt. Of duurt een aanvraag van een paspoort een stuk langer.

Ook als u recht hebt op een erfenis, is het belangrijk om goed geregistreerd te staan bij uw gemeente. Zo kan de notaris u makkelijk vinden. Voorkom dat u een erfenis misloopt en controleer uw gegevens.

Hoe controleert u uw gegevens?

U controleert uw gegevens makkelijk en snel via mijn.overheid.nl. Als uw gegevens kloppen, gebruiken ook andere overheden uw juiste gegevens. U kunt inloggen op mijn.overheid.nl met DigiD. Heeft u geen DigiD? Registreer u dan eerst via www.digid.nl.

Meer informatie?

Ga naar www.voorkomgedoe.nl

Terug naar boven