Ontvangt u hulp bij inkomen of werk?

Iedereen die kan werken, maar het op de arbeidsmarkt zonder steuntje in de rug niet redt, valt sinds 1 januari 2015 onder de Participatiewet. Met deze wet is er één regeling voor iedereen die in staat is om te werken. De Participatiewet vervangt de bestaande wetgeving voor de sociale werkvoorziening (Wsw), de bijstand (Wwb) en een groot deel van de werk- en arbeidsondersteuning voor jonge gehandicapten (Wajong). Het werkplein Noord-Groningen voert  de Participatiewet voor de gemeenten Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond uit, zorgt voor begeleiding naar werk en zorgt voor een uitkering als dat nodig is.

Waar kunt u terecht?Werkplein noordwest Groningen

Bij het werkplein Noord-Groningen, Ubbo J. Mansholtplein 2, Winsum (bij het station). Openingstijden: maandag t/m donderdag van 8.30 tot 16.30 uur, vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur. Telefoon: 0595-750300. Bereikbaar van 9.00 – 12.30 uur.Email: balie@sozawe-winsum.nl 

Telefonisch spreekuur

Wilt u contact met uw consulent of een afspraak maken? Maak dan gebruik van ons telefonisch spreekuur op werkdagen van 09.00 tot 10.00 uur. Telefoonnummer: 0595-750300.

 

Werkt u bij een sociale werkvoorziening?

De sociale werkvoorziening (Wsw) zoals deze er nu is, houdt op te bestaan. Er worden geen nieuwe mensen meer in de sociale werkvoorziening  toegelaten en moeten zoveel mogelijk bij reguliere werkgevers aan de slag. Werkt u bij een sociale werkvoorziening en hebt u een vast dienstverband, dan verandert er niets. U houdt uw baan en salaris.

Krijgt u Wajong?

Krijgt u Wajong en beoordeelt UWV dat u volledig en duurzaam arbeidsongeschikt bent, dan verandert er niets voor u. Vraagt u Wajong aan bij UWV dan komt u alleen in aanmerking daarvoor als u duurzaam geen arbeidsvermogen hebt. Voor vragen over de Wajong kunt u bellen met UWV: 0900 - 9294 of ga naar http://www.uwv.nl/vragenwajong 

Beoordeelt UWV dat u wel kan werken, dan moet u zich bij het Werkplein Noord-Groningen melden voor begeleiding naar werk.

Veel gestelde vragen

Heeft u een vraag over de veranderingen in werk en inkomen?

Terug naar boven