Nieuwsbericht Platform Gehandicapten De Marne en gemeente vernieuwen convenant

Gepubliceerd op: 20 oktober 2014

Het Platform Gehandicapten adviseert de gemeente De Marne over allerlei zaken die het leven van mensen met een beperking beïnvloeden. Op 20 oktober vernieuwt stichting Platform Gehandicapten De Marne de afspraken met de gemeente. Het vorige convenant dateerde van 2001en was aan verversing toe. In dit convenant zijn wederzijdse rechten en plichten vastgelegd en wordt omschreven hoe de gemeente bijdraagt aan het werk van het platform.

Het Platform gehandicapten adviseert de gemeente over gewenste wijzigingen in beleid, bijvoorbeeld als het gaat over de WMO of over toegankelijkheid. Bij de komende wijzigingen in de Wet Maatschappelijke Ondersteuning in 2015, trekt het Platform gezamenlijk op met de WMO raden in Bedum, Winsum en Eemsmond. De Marne heeft geen WMO-raad, maar faciliteert wel het Platform Gehandicapten en de Ouderenraad, zodat zij advies kunnen geven.

Update 20 oktober 2014: Vandaag ondertekenden  de voorzitter van het Platform gehandicapten De Marne Hans Pfundt en wethouder Mariette de Visser het convenant waarin zij nieuwe afspraken maakten over de samenwerking.

Platform Gehandicapten De Marne en gemeente vernieuwen de samenwerking

 

Terug naar boven