Nieuwsbericht Groninger gemeenten gaan Wmo-ondersteuning samen inkopen

Gepubliceerd op: 10 maart 2015

Twaalf Groninger gemeenten gaan de begeleiding en dagbesteding vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) gezamenlijk contracteren voor het jaar 2016 en verder. De huidige contracten lopen eind 2015 af. De colleges van de twaalf gemeenten Delfzijl, Appingedam, Loppersum, Bedum, Winsum, De Marne, Eemsmond, Stadskanaal, Oldambt, Vlagtwedde, Veendam en Pekela willen de begeleiding en dagbesteding waar mogelijk goedkoper, laagdrempeliger en dichter bij huis regelen. Daarnaast willen de gemeenten in samenwerking met de aanbieders de ondersteuning innoveren.

De eerste stap in dit inkoopproces is nu genomen door te besluiten dit in gezamenlijkheid te gaan doen. Voor de gemeenteraden, (Wmo-) adviesraden en de aanbieders worden op korte termijn informatiebijeenkomsten georganiseerd.

De gemeenten willen de komende jaren passende ondersteuning bieden aan inwoners die dit nodig hebben. Inwoners worden tijdig geïnformeerd over eventuele veranderingen.

Uitnodiging informatiebijeenkomst

De twaalf betrokken gemeenten nodigen alle instellingen, ZZP-ers, zorgboerderijen, vrijgevestigden en andere zorgverleners uit voor een informatiebijeenkomst. In deze bijeenkomst krijgen zorgverleners informatie over het contracteringsproces, de bijbehorende planning en de gewenste toekomstige dienstverlening. De informatiebijeenkomst staat open voor alle zorgverleners, ook voor die partijen die momenteel geen zorg in de betrokken gemeenten verlenen, maar dit in 2016 wel willen.

Datum, tijdstip en plaats van handeling

26 maart 2015
19.30 – 21.30 uur
Cultuurhuis de Klinker, Mr. D.U. Stikkerlaan 41 te Winschoten

Aanmelden

Aanmelden voor de informatiebijeenkomst doet u uiterlijk 17 maart 2015. Dit kan via het e-mailadres ommelander@outlook.com, onder vermelding van "bijeenkomst aanbieders Ommelander samenwerkingsmodel". Vermeld hierbij duidelijk: de bedrijfsgegevens (bedrijfsnaam, adres en telefoonnummer), de namen van de personen die deelnemen en het contact e-mailadres.

Terug naar boven