Nieuwsbericht BMWE-gemeenten onderzoeken tevredenheid cliënten ondersteuning WMO

Gepubliceerd op: 18 april 2016

Ontvangt u hulp of ondersteuning van de gemeente, bijvoorbeeld vanwege een beperking, ouderdom of ziekte? Dan ontvangt u eerdaags een uitnodiging met een vragenlijst. Graag horen wij wat u vindt van die ondersteuning zodat wij onze dienstverlening verder kunnen verbeteren.

Waarover gaat het onderzoek?

Jaarlijks onderzoeken de gemeenten Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond de tevredenheid van cliënten die ondersteuning ontvangen vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Vanaf dit jaar wordt dit onderzoek in een groot deel van de provincie op dezelfde wijze uitgevoerd. Op die manier kunnen gemeenten resultaten vergelijken en leren van elkaar.

Anoniem en vrijwillig

Deelname aan het onderzoek is vrijwillig. Alle informatie wordt anoniem verwerkt en kan niet worden herleid naar individuele personen. Het onderzoek wordt uitgevoerd door een onafhankelijk onderzoeksbureau: het Sociaal Planbureau Groningen in opdracht van de gemeenten.

Uitkomsten

Nog voor de zomervakantie worden de resultaten van het onderzoek met alle inwoners gedeeld via lokale media en de gemeentelijke websites.

Terug naar boven