Nieuwsbericht "Zorg voor elkaar"-krant van april 2016 verspreid

Gepubliceerd op: 26 april 2016

Uw gemeente is verantwoordelijk voor zorg en ondersteuning aan u als inwoner. Dat is logisch, want de gemeente kent u beter dan het Rijk of de Provincie. Om deze verantwoordelijkheden goed te kunnen oppakken, werken de gemeenten Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond (BMWE) hierin samen. De BMWE-gemeenten vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd bent over de zorg en ondersteuning. Daarom organiseren we in alle vier de gemeenten onder andere informatiemarkten. Binnenkort, zaterdag 4 juni, weer in De Marne en zaterdag 11 juni in Eemsmond.

Om nog beter te weten wat inwoners en organisaties nodig hebben van ons houden we op alle markten een enquête. Daaruit blijkt dat bezoekers vooral informatie willen die voor hen persoonlijk van belang is. Of informatie over ervaringen die anderen hebben met zorg en ondersteuning.

De deelnemende organisaties hebben behoefte aan contact met elkaar: 'een gezicht bij een naam praat veel gemakkelijker'. Daarom hebt u afgelopen week van de BMWE-gemeenten, net als vorig jaar, de "Zorg voor elkaar"-krant ontvangen. Maar nu met persoonlijke verhalen over hoe mensen uit uw eigen gemeente de zorg en ondersteuning ervaren. En over de mensen achter organisaties en initiatieven; wat zij doen om u of uw buren, kennissen en dorpsgenoten te ondersteunen.

Hebt u de "Zorg voor elkaar"-krant nog niet ontvangen dan kunt u bellen met Ability, tel. (0595) 431398. Ook kunt u de krant hieronder als PDF downloaden:

Zorgkrant BMWE-gemeenten april 2016.pdf

Terug naar boven