Nieuwsbericht ​Uitnodiging voor mantelzorgers! Dag van de mantelzorg in de gemeenten De Marne, Winsum, Eemsmond

Gepubliceerd op: 23 oktober 2017

Op vrijdag 10 november vindt weer de landelijke Dag van de Mantelzorg plaats. In Nederland zorgt naar schatting 1 op de 3 volwassenen voor iemand in de naaste omgeving, omdat diegene een lichamelijke of verstandelijke beperking heeft, psychisch of chronisch ziek is, verslaafd is of door ouderdom van hulp afhankelijk is. Ongeveer een kwart van de kinderen en jongeren groeit op in een gezin met zorg. Dit zijn jonge mantelzorgers.

Vaak wordt deze zorg als vanzelfsprekend ervaren, ook door de mantelzorgers zelf. Maar dat is het niet! Daarom wordt de mantelzorger jaarlijks op 10 november in het zonnetje gezet tijdens de Dag van de Mantelzorg. Het Steunpunt Mantelzorg De Marne, Winsum, Eemsmond organiseert dit jaar op 4 verschillende locaties, op 4 verschillende dagen, 4 verschillende activiteiten.

Mantelzorgers die zelf in 1 van drie genoemde gemeenten wonen of voor iemand zorgen die daar woont, kunnen zich aanmelden voor één van onderstaande activiteiten. In principe zijn deze toegankelijk voor alle leeftijden, tenzij anders vermeld. Wij vragen ook een tweede keus te maken voor het geval een activiteit vol zit of niet doorgaat vanwege te weinig belangstelling.

Met dieetwensen kan rekening worden gehouden. En wanneer vervoer een probleem is of degene waarvoor gezorgd wordt niet alleen thuis kan blijven, proberen we samen naar een oplossing te zoeken.

Er kan gekozen worden uit onderstaande activiteiten:

Donderdag 9 november van 13.00 tot 16.00 uur
Lunch in 't Schathoes en bezoek aan de tuin en Menkemaborg in Uithuizen.

Vrijdag 10 november van 13.15 tot 16.30 uur
Waddencruise met de M.S. Silverwind vanaf Lauwersoog met aan boord een kibbelingmaaltijd. Deze activiteit is voor 16+! De boot vaart niet uit bij storm en onweer. Door andere weersomstandigheden laten we ons niet weerhouden.

Zaterdag 11 november 12.30 tot 16.30 uur
Lunch en een creatieve, uitdagende, inspirerende workshop in De Blauwe Schuit Winsum.
• Portretschilderen met Marleen Bakker, of
• Theaterworkshop door Theaterschool Wonderboom, of
• Popworkshop door de Rijdende Popschool
Talent of aanleg is niet nodig voor deze workshops! Enthousiasme is voldoende.

Zondag 12 november 14.30 uur
Voor jonge mantelzorgers van 8-24 jaar!
Met JMZ Team Humanitas naar de bioscoop Pathé Groningen.
• Dummie de Mummie (AL)
• American Made (12+)
Er mag een vriend of vriendin mee en we vertrekken gezamenlijk vanaf het treinstation Winsum.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij het Steunpunt Mantelzorg De Marne, Winsum, Eemsmond: telefoon 06-488 74 339 (op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur), e-mail m.blom@mjd.nl.

Terug naar boven